Τι μάρκα στεγνωτήριο να πάρω & τι να προσέξω στην αγορά στεγνωτηρίου;

μάρκα στεγνωτηρίου

Το στεγνωτήριο ρούχων έχει αναδειχθεί σε μια πολύ χρήσιμη οικιακή συσκευή τα τελευταία χρόνια, για πάρα πολλά σπίτια. Ειδικά σε περιοχές με υψηλά επίπεδα υγρασίας και βροχές το χειμώνα, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος για να στεγνώσουν τα ρούχα. Έτσι, θεωρούμε πολύ λογικό να σκέφτεσαι να αγοράσεις στεγνωτήριο ρούχων. Όμως, τι μάρκα στεγνωτήριο να πάρω και τι άλλο πρέπει να ξέρω, για να αγοράσω ένα αξιόπιστο στεγνωτήριο ρούχων;

Η μάρκα και η εταιρεία κατασκευής δεν αποτελεί το μόνο παράγοντα, για να κρίνεις αν ένα στεγνωτήριο είναι κατάλληλο για τις ανάγκες του σπιτιού σου. Φυσικά, μια γνωστή μάρκα μπορεί να σου δώσει παραπάνω σιγουριά για το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ακόμα και οι πιο δημοφιλείς μάρκες μπορεί να μη σου προσφέρουν αυτό που χρειάζεσαι, αν δεν προσέξεις τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής. Εμείς είμαστε εδώ, για να σου προτείνουμε κάποιες αξιόπιστες μάρκες για στεγνωτήρια ρούχων, αλλά και να σου επισημάνουμε κάποιους παράγοντες που πρέπει να ξέρεις, πριν διαλέξεις συσκευή.

Τι μάρκα στεγνωτήριο να πάρω; 7 ερωτήσεις & απαντήσεις για να επιλέξεις στεγνωτήριο!

#1 Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μάρκες στεγνωτηρίων;

Στο εμπόριο, θα βρεις πολλές μάρκες στεγνωτηρίων, γνωστές και άγνωστες. Όμως, το ερώτημα παραμένει: Τι μάρκα στεγνωτήριο να πάρω; Στην αγορά υπάρχουν πολλές μεγάλες μάρκες, οι οποίες έχουν γίνει δημοφιλείς σε πολλά νοικοκυριά. Κάποιες από αυτές είναι οι εξής: Bosch, Candy, Siemens, Whirlpool, Samsung, Pitsos. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες καλές μάρκες στεγνωτηρίων. Αντιθέτως, στην αγορά υπάρχει μια τεράστια ποικιλία, για να επιλέξεις αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σου πιο ικανοποιητικά.

Διάβασε επίσης: Πώς λειτουργεί το στεγνωτήριο ρούχων; 6 ερωτήσεις & απαντήσεις για τη σωστή του χρήση!

#2 Γιατί να πάρω μια γνωστή μάρκα στεγνωτηρίου;

Η γνωστή μάρκα μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη, για λόγους γραπτής εγγύησης και ανταλλακτικών για τα στεγνωτήρια. Οι μεγάλες μάρκες στεγνωτηρίων είναι πιο πιθανό να υπάρχουν ακόμα στο μέλλον, όταν το στεγνωτήριο σου χρειαστεί κάποια επισκευή. Είναι σημαντικό να έχεις μια καλή εγγύηση προϊόντος για το στεγνωτήριο, αλλά και να μπορείς να βρεις αυθεντικά ανταλλακτικά, μετά από χρόνια. Όταν αναρωτιέσαι: “ Τι μάρκα στεγνωτήριο να πάρω; “, έχε υπόψη σου ότι μια μεγάλη μάρκα μπορεί να σου προσφέρει τέτοιου είδους εγγύηση, πράγμα πολύ βασικό.

#3 Αξίζει να πάρω πλυντήριο - στεγνωτήριο;

Πολλοί σκέφτονται, αν συμφέρει η επιλογή να αγοράσουν πλυντήριο, που ταυτόχρονα είναι και στεγνωτήριο. Με τον τρόπο αυτό, μπορούν να εξοικονομήσουν χώρο στο σπίτι, κάτι που μπορεί να είναι πολύ σημαντικό, αν το σπίτι είναι μικρών διαστάσεων. Ωστόσο, θεωρείται καλύτερο να έχεις δύο ξεχωριστές συσκευές. Στα πλυντήρια - στεγνωτήρια, το πλυντήριο έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα ρούχων σε κιλά, σε σχέση με το στεγνωτήριο.

Έτσι, τα ρούχα πρέπει να στεγνώσουν σε δόσεις, αν θέλεις να έχεις άμεσα και ικανοποιητικά αποτελέσματα. Έπειτα, πολλοί κατακρίνουν τα πλυντήρια - στεγνωτήρια, γιατί το αποτέλεσμα του στεγνώματος μπορεί να μην είναι εξίσου άριστης ποιότητας, όπως στο ξεχωριστό στεγνωτήριο. Για το λόγο αυτό, όταν υπάρχει η δυνατότητα να έχεις και πλυντήριο και στεγνωτήριο ξεχωριστά, η επιλογή αυτή θεωρείται βέλτιστη.

#4 Καίει πολύ ρεύμα το στεγνωτήριο ρούχων;

Ανάλογα με την ενεργειακή κλάση του, το στεγνωτήριο μπορεί και να μην επιβαρύνει σχεδόν καθόλου το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Σήμερα, στην αγορά κυκλοφορούν ακόμα και στεγνωτήρια ενεργειακής κλάσης Α+++ από γνωστές μάρκες. Είναι αλήθεια, ότι όσο ανεβαίνει η ενεργειακή κλάση, τόσο αυξάνεται και η τιμή αγοράς. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα μια τέτοια επιλογή προσφέρει κέρδος, καθώς εξοικονομείς χρήματα από το λογαριασμό του ρεύματος.

Κατά γενικό κανόνα, ένα στεγνωτήριο ενεργειακής κλάσης Β και άνω, καίει μικρή ποσότητα ρεύματος και δεν επιβαρύνει πολύ τον προϋπολογισμό σου. Επίσης, κυκλοφορούν μοντέλα που είναι σχεδόν αθόρυβα και δεν ενοχλούν το σπίτι με περιττό θόρυβο, ούτε τη νύχτα. Ωστόσο, τα πιο αθόρυβα μοντέλα τείνουν, επίσης, να είναι πιο ακριβά για να τα αγοράσεις.

Διάβασε επίσης: 8+1 Βασικά Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα του Πλυντηρίου - Στεγνωτηρίου σου!

#5 Τι χωρητικότητα πρέπει να έχει το στεγνωτήριο ρούχων;

Η χωρητικότητα που πρέπει να έχει το στεγνωτήριο σε κιλά ρούχων, εξαρτάται από τις ανάγκες του σπιτιού. Για μια τετραμελή οικογένεια, οι πιο συχνές επιλογές είναι τα στεγνωτήρια 8- 9 κιλών. Τα στεγνωτήρια αυτά είναι αρκετά μεγάλα και ευρύχωρα, ώστε να μπορούν να στεγνώσουν μεγάλο όγκο ρούχων, σε σχετικά μικρό διάστημα.

Για αυξημένες ανάγκες και πολύ συχνά πλυντήρια, υπάρχουν ακόμα και μεγαλύτερα στεγνωτήρια, 10 κιλών. Για νοικοκυριά 1- 2 ατόμων, συχνά επιλέγονται στεγνωτήρια χωρητικότητας 6- 7 κιλών. Όσο μεγαλύτερη η χωρητικότητα του στεγνωτηρίου, τόσο αυξάνεται και η τιμή αγοράς.

#6 Τα ρούχα τσαλακώνονται στο στεγνωτήριο;

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν τα στεγνωτήρια ρούχων, είναι ότι μπορούν να ελαττώσουν τις ανάγκες για σιδέρωμα. Αντί να αναρωτιέσαι απλά: “ Τι μάρκα στεγνωτήριο να πάρω; “, μπορείς να βρεις ένα μοντέλο που έχει πρόγραμμα για την προστασία των ρούχων από το τσαλάκωμα. Γενικά, το να βγάζεις τα ρούχα από το στεγνωτήριο, αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος και να τα βάζεις σε κρεμάστρες, βοηθά στο να μην τσαλακώνονται. Αντιθέτως, δεν είναι καλό να ξεχνάς τα ρούχα μέσα στη συσκευή, για ώρες μετά το τέλος του προγράμματος.

#7 Μπορώ να βάλω όλα τα ρούχα στο στεγνωτήριο;

Κάποιοι κριτικάρουν τα στεγνωτήρια ρούχων, γιατί μπορεί κάποια ρούχα να “μπάσουν” κατά το στέγνωμα. Είναι αλήθεια, πως δε μπορούν όλα τα ρούχα να στεγνώσουν στο στεγνωτήριο, άσχετα με το πόσο καλής μάρκας είναι. Για παράδειγμα, τα μάλλινα συστήνεται να μη μπαίνουν στο στεγνωτήριο. Οι ετικέτες των ρούχων αναγράφουν, αν είναι κατάλληλα για στέγνωμα στο στεγνωτήριο, οπότε αρκεί να τις προσέχεις. Επίσης, είναι σημαντικό να βγάζεις τα ρούχα από τη συσκευή, μετά το τέλος του προγράμματος. Αν τα αφήσεις για ώρες, είναι πιο πιθανό να “μαζέψει” κάποιο ρούχο.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να βρεις απάντηση στο “ Τι μάρκα στεγνωτήριο να πάρω; “, αλλά και ό,τι άλλο χρειάζεσαι, για να αγοράσεις ένα άριστο στεγνωτήριο ρούχων. Αν χρειαστείς τεχνικό για εγκατάσταση ή επισκευή στεγνωτηρίου ρούχων, εμείς είμαστε εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου και θα πάρεις άμεσα την καλύτερη προσφορά, από έμπειρο τεχνικό στην περιοχή σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα