5+1 υπέροχα δέντρα για το μπαλκόνι σου!

Yπέροχα δέντρα για το μπαλκόνι σου

Ο καύσωνας έρχεται και είναι επιτακτική ανάγκη να κάνουμε το μπαλκόνι μας μία όαση. Σε αυτό θα σε βοηθήσει η τοποθέτηση φυτών αλλά και δέντρων. Επιλέγοντας δέντρα για μπαλκόνι, συμμετέχουν ενεργά στη σκίαση του χώρου και δίνουν μία πιο χαλαρωτική πινελιά στο μπαλκόνι σου. Επιπλέον, είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και δε θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα, εκτός από ένα πότισμα. Αποζητούν μία ηλιόλουστη θέση στο μπαλκόνι σου και μία πιο προστατευμένη θέση το χειμώνα. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις, είναι να τα τοποθετήσεις σε μεγάλη γλάστρα (τουλάχιστον 40 εκατοστά), για να μπορέσει να αναπτυχθεί. Από λίπασμα και πότισμα το κάθε δέντρο έχει τις δικές του ανάγκες, αλλά γενικός κανόνας είναι:

  • Λίπασμα: Κάθε δίμηνο
  • Πότισμα: Το καλοκαίρι σε καθημερινή βάση και το χειμώνα σε εβδομαδιαία ανάλογα τις ανάγκες του κάθε φυτού.
Διάβασε επίσης: 10 "Βολικά" Φυτά που δεν χρειάζονται πολύ νερό για να επιβιώσουν!

Ποια είναι τα πιο "καλόβολα" δέντρα για μπαλκόνι;

1. Πορτοκαλιά

Η πορτοκαλιά είναι μία πολύ ταιριαστή επιλογή για τα μεσογειακά μπαλκόνια. Χρειάζεται ήλιο και δεν της αρέσει καθόλου το κρύο. Μπορεί να μπει και μέσα στο σπίτι, μακριά από καλοριφέρ και έντονο κρύο αέρα.

δέντρα για μπαλκόνι
2. Ελιά

Συγκεκριμένα η ελιά μίνι ή μπονσάι είναι μία πολύ καλή επιλογή για το χώρο του μπαλκονιού σου. Αγαπάει τον ήλιο, δε χρειάζεται συχνό πότισμα το καλοκαίρι, αλλά χρειάζεται προστασία από τον παγωμένο αέρα το χειμώνα.

δέντρα για μπαλκόνι

3. Λεμονιά

Η λεμονιά και η λεμονιά νάνα, καταλαμβάνει κυρίαρχη θέση στις προτάσεις για δέντρα για μπαλκόνι. Αρωματική και όμορφη, προσφέρει έναν αναζωογονητικό αέρα στο χώρο σου, κάνοντας το μπαλκόνι σου πιο κυκλαδίτικο. Δε χρειάζεται υπερβολικό πότισμα, ενώ την άνοιξη ανθίζει και αλλάζει τελείως το σκηνικό του μπαλκονιού σου! Τέλος, μπορεί να χρειαστεί έξτρα σίδηρο την άνοιξη ή το φθινόπωρο και προστασία από παράσιτα με φυσικές λύσεις (πχ διάλυμα σκόρδου σε νερό).

δέντρα για μπαλκόνι

 

δέντρα για μπαλκόνι

4. Κουμκουάτ

Ιδιαίτερα πρωτότυπη επιλογή για αθηναϊκό μπαλκόνι, το κουμκουάτ ή αλλιώς χρυσό πορτοκάλι, δίνει μία διαφορετική πινελιά στο χώρο. Χρειάζεται πότισμα 3 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι και πιο σπάνια το χειμώνα. όπως και τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή, χρειάζεται προστασία από τα παράσιτα και συμπλήρωμα σιδήρου 1-2 φορές το χρόνο. Ιδανική θερμοκρασία για να αναπτυχθεί είναι έως 15- 30 βαθμοί κελσίου, ενώ χρειάζεται και αυτό προστασία από το κρύο.

5. Κυπαρίσσι

Ιδιαίτερα το λεμονοκυπάρισσο είναι ότι πρέπει για το χώρο του μπαλκονιού! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν περίφραξη, ενώ δεν το πτοεί τίποτα!

 

δέντρα για μπαλκόνι

6. Μανταρινιά

Η μανταρινιά αγαπάει τον ήλιο, ενώ σιχαίνεται το κρύο. Σαν τη λεμονιά, προσφέρει ιδιαίτερα αρωματικά άνθη και μικρούς καρπούς. Χρειάζεται να την ποτίζεις κάθε δύο μέρες το καλοκαίρι και πιο αραιά το χειμώνα. Όπως και τα περισσότερα εσπεριδοειδή, χρειάζεται συμπλήρωμα σιδήρου μία με δύο φορές το χρόνο.      

Ελπίζουμε να σε διαφωτίσαμε να δημιουργήσεις μία δροσερή όαση στο μπαλκόνι σου! Εάν χρειάζεσαι βοήθεια με τη συντήρηση του κήπου και των δέντρων του μπαλκονιού σου, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα & οικονομικά.δέντρα για μπαλκόνι

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα