Μένουμε Σπίτι: Ψάχνεις φυτά χωρίς απαιτήσεις; 3 είδη φυτών που δεν χρειάζονται νερό!

Λίγες ημέρες απέχουμε απ’την εξόρμηση μας στα εξοχικά και ήδη το αίσθημα της ανυπομονησίας μας έχει κατακλύσει. Κάθε φορά, όμως, που είναι να φύγουμε, έχουμε σίγουρα και την σκέψη για τα φυτά. Ποιος θα τα προσέχει δηλαδή για να μην αφυδατωθούν. Συνήθως, δεν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει. Υπάρχει όμως κι άλλη λύση, τα φυτά εξωτερικού χώρου που δεν θέλουν νερό!

Μπορούμε να επιλέξουμε φυτά για την βεράντα και τον κήπο μας, που δεν χρειάζονται νερό για να συντηρηθούν. Βέβαια μπορεί να μην είναι απ’τα αγαπημένα μας, αλλά κρίμα είναι να χαλάνε τα φυτά όταν απουσιάζουμε.

Φυτά που δεν θέλουν νερό για διακοπές χωρίς προβλήματα:

#1. Μπουκαμβίλια!

μπουκαμβίλια φυτά που δεν θέλουν νερό

Δεν χωράει αμφισβήτηση ότι η μπουκαμβίλια είναι ένα φυτό όμορφο, δίνοντας μια ευχάριστη νότα στην βεράντα. Το εξίσου καλό νέο είναι ότι δεν έχει την ανάγκη του νερού, επομένως συνδυάζει και χρώμα και λειτουργικότητα.

#2. Λεβάντα!

λεβάντα φυτά που δεν θέλουν νερό

Αντέχει στις θερμοκρασίες του καλοκαιριού χωρίς να χρειάζεται να ρίχνουμε νερό κάθε μέρα, ενώ μυρίζει υπέροχα. Το ξέρουμε όλοι αυτό. Έχει όμως και άλλο θετικό στοιχείο. Μπορεί να απωθήσει τα έντομα πολύ αποτελεσματικά. Συμφέρει.

#3. Φασκόμηλο!

φασκομηλο φυτά που δεν θέλουν νερό

Μπορεί να υπάρχει στο ντουλάπι της κουζίνας μας ως ρόφημα, αλλά είναι ιδανικό φυτό και για την βεράντα. Αντέχει και αυτό στις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ μπορεί να ζήσει και χωρίς πολύ νερό.

Πηγή: Cool Home

Ψάχνεις έναν έμπειρο και αξιολογημένο κηπουρό για να ανανεώσει και να συντηρήσει τον κήπο σου; Μπορείς να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο για τις ανάγκες σου και να δημιουργήσεις το δικό σου πράσινο Παράδεισο!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα