10 Λουλούδια Εξωτερικού Χώρου για Γλάστρα στο Μπαλκόνι σου!

Λουλούδια Εξωτερικού Χώρου για Γλάστρα

Τα λουλούδια είναι τα ωραιότερα στολίδια για το μπαλκόνι. Είτε έχεις μεγάλο είτε μικρό μπαλκόνι, αξίζει να έχει μερικές ανθισμένες γλάστρες όλο το χρόνο. Τα αληθινά φυτά, σε βοηθάνε να έχεις αρμονία και ισορροπία στο χώρο. Αν είσαι κάτοικος μεγάλης πολης θα ξέρεις ότι το πρόβλημα με τα μπαλκόνια, είναι πως δεν έχουν χώρο για παρτέρια. Έτσι, χρειάζεται να βρεις λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστρα, αν θέλεις να διακοσμήσεις τη βεράντα σου χωρίς περιορισμούς. Όμως, ποια λουλούδια είναι τα κατάλληλα λουλούδια για σένα;

Οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλουν σε χρώματα, μεγέθη, αρώματα και άλλα πολλά. Για εμάς, η ιδανική λύση είναι να έχεις λουλούδια που ανθίζουν κάθε εποχή, έτσι ώστε πάντα να έχεις το πιο ανθισμένο μπαλκόνι. Μπορείς να συνδυάσεις λουλούδια που ανθίζουν την άνοιξη και με άλλα που ανθίζουν το φθινόπωρο για να έχεις ένα πολύχρωμο μπαλκόνι όλο το χρόνο. Ποια είναι τα καλύτερα λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστρα που μπορείς να φυτεύσεις; Συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας ιδέες και σου τις παρουσιάζουμε!

10 φανταστικά λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστρα για ανθισμένο μπαλκόνι όλο το χρόνο!

#1 Ιβίσκος

Ο ιβίσκος είναι ένα πανέμορφο φυτό που ανθίζει κυρίως το καλοκαίρι. Μπορείς άνετα να φυτέψεις έναν ιβίσκο σε γλάστρα για το μπαλκόνι σου, καθώς δεν πιάνει πολύ χώρο. Τα άνθη του ιβίσκου έχουν 5 μεγάλα πέταλα και μπορεί να είναι κόκκινα, λευκά, ροζ, ή κίτρινα. Αυτό που αξίζει να γνωρίζεις για τη φροντίδα του ιβίσκου, είναι πως αγαπά πολύ το φως του ήλιου, αλλά και το συχνό πότισμα. Ειδικά το καλοκαίρι, είναι καλό να τον ποτίζεις κάθε μέρα με λίγο νερό.

λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστρα

Ένα άλλο πράγμα που χρειάζεται ο ιβίσκος είναι να έχει καλή αποστράγγιση, αλλιώς μπορεί να σαπίσει. Επίσης, χρειάζεται υδατοδιαλυτό λίπασμα, περίπου 1 φορά το μήνα, από την άνοιξη ως το φθινόπωρο. Ο ιβίσκος είναι ιδανικός για τη διακόσμηση μπαλκονιού με λουλούδια λόγω της υπέροχης όψης του, ακόμα κι αν το άρωμα του περνά απαρατήρητο.

#2 Διμορφοθήκη

Μοιάζει με μαργαρίτα, αλλά παρόλα αυτά δεν είναι. Η διμορφοθήκη είναι ένα από τα καλύτερα λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστρα. Είναι πολυετές φυτό, πράγμα που σημαίνει ότι δε χρειάζεται να το αντικαθιστάς κάθε χρόνο με κάτι νέο. Για το λόγο αυτό, είναι και μια πολύ οικονομική επιλογή, αρκεί βέβαια να την προσέχεις για να αναπτυχθεί και να συντηρηθεί. Η διμορφοθήκη βγάζει, κατά κανόνα, λουλούδια μοβ και λευκά.

λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστρα

Ωστόσο, μπορεί να συναντήσεις και λευκά λουλούδια και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που συγχέεται με τις μαργαρίτες. Το φυτό αυτό χρειάζεται τοποθέτηση σε μια γλάστρα σε ηλιόλουστο σημείο του μπαλκονιού, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται σχετικά συχνό πότισμα. Ειδικά το καλοκαίρι, είναι καλό να την ποτίζεις 2- 3 φορές την εβδομάδα. Επίσης, κατά την περίοδο της ανθοφορίας είναι καλό να βάζεις λίπασμα 1 φορά το μήνα.

#3 Γλαδιόλες

Οι γλαδιόλες είναι βολβώδη φυτά του καλοκαιριού και είναι ιδανικά για φύτευση σε γλάστρες, καθώς δεν αναπτύσσουν πολύ μεγάλο όγκο. Παρόλα αυτά, πολλές φορές τις συναντάμε και σε παρτέρια κήπων, λόγω της ιδιαίτερης ομορφιάς τους που μας ελκύει ιδιαίτερα. Οι γλαδιόλες έχουν μυτερά, καταπράσινα φύλλα και λουλούδια σε διάφορα χρώματα, όπως ροζ, λευκό, μοβ και κόκκινο. Όμως, κάτω από ποιες συνθήκες οι γλαδιόλες είναι κατάλληλα λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστρα;

λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστρα

Πρέπει το χώμα της γλάστρας να έχει καλή αποστράγγιση, ακόμα κι αν είναι κοινό φυτόχωμα γενικής χρήσης. Το πότισμα και η λίπανση της γλαδιόλας έχουν μια ιδιαιτερότητα. Αυτή είναι πως πρέπει να ξεκινήσεις να ποτίζεις και να λιπαίνεις το φυτό σου, αφού αρχίσει να εμφανίζει φύλλα. Όταν εμφανιστούν λίγα φυλλαράκια στο φυτό σου, ξεκίνα να το ποτίζεις μια φορά την εβδομάδα. Επίσης, βάλε του λίγο λίπασμα 1 φορά το μήνα, ώστε να αναπτυχθεί με υγεία.

#4 Γαρύφαλλα

Η γαρυφαλλιά είναι πολυετές φυτό, όπως και η διμορφοθήκη. Μπορείς να τη χαίρεσαι για αρκετά χρόνια, αρκεί να τη φροντίζεις. Είναι καλλωπιστικό φυτό, το οποίο βγάζει πανέμορφα λουλούδια με ιδιαίτερο άρωμα. Τα γαρύφαλλα μπορεί να είναι κόκκινα, λευκά και ροζ, αλλά μερικές φορές τα συναντάμε και σε πιο σπάνια χρώματα. Για ποιο λόγο τα γαρύφαλλα είναι λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστρα; Μα φυσικά, γιατί το ύψος του φυτού είναι σχετικά χαμηλό και καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο.

λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστραΛοιπόν, πρόκειται για ένα από τα πιο ιδανικά λουλούδια για μπαλκόνι, το οποίο όμως έχει κάποιες βασικές απαιτήσεις. Δε χρειάζεται πολλή φροντίδα, χρειάζεται όμως πότισμα 2- 3 φορές την εβδομάδα και λίπανση 1 φορά το μήνα. Επίσης, τα λουλούδια και τα φύλλα του φυτού είναι καλό να βρέχονται με λίγο νεράκι. Φυσικά, το χώμα του πρέπει να έχει πολύ καλή αποστράγγιση για να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση.

#5 Βιγόνια

Η βιγόνια, ή αλλιώς μπιγκόνια, αργεί να μεγαλώσει και φτάνει σε ύψος ως τα 50 εκατοστά. Τη συναντάμε σε γλάστρες σε μπαλκόνια και βεράντες και λιγότερο σε παρτέρια. Πρόκειται για τροπικό φυτό, το οποίο δε χρειάζεται πολύ νερό, αλλά προτιμά τα σχετικά σκιερά μέρη. Τα φύλλα της είναι σκούρα πράσινα και γυαλιστερά. Τα λουλούδια της είναι κυρίως πορτοκαλί, κίτρινα και κόκκινα αλλά μπορεί να έχουν και άλλα χρώματα.

 

λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστραΔεν έχει κάποιο ιδιαίτερο άρωμα, αλλά καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και είναι μία όμορφη επιλογή για ανθισμένα μπαλκόνια. Μπορείς να ποτίζεις τις βιγόνιες σου 2- 3 φορές την εβδομάδα με ελάχιστο νερό, προσέχοντας να μη βραχούν τα φύλλα τους. Ακόμα, μπορείς να τους προσφέρεις λίγο υδατοδιαλυτό λίπασμα 1 φορά το μήνα, από την άνοιξη ως το φθινόπωρο. Είναι πραγματικά όμορφες και αντέχουν όλο το χρόνο, αν τις φροντίζεις όπως πρέπει.

#6 Ανθούριο

Το ανθούριο είναι ένα τροπικό φυτό, κι η νούμερο ένα επιλογή για δώρο αν πηγαίνεις επίσκεψη σε άλλο σπίτι. Θεωρείται, κυρίως, φυτό εσωτερικού χώρου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε μπορεί να τοποθετηθεί και έξω. Αν τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο, όπως το μπαλκόνι, θα χρειαστεί μία παραπάνω φροντίδα. Το ανθούριο χρειάζεται να βλέπει έμμεσα το φως του ήλιου και δεν αντέχει τις ακτίνες του πάνω στα φύλλα του. Επίσης, ευδοκιμεί σε θερμοκρασίες γύρω στους 20- 25 βαθμούς κελσίου.

λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστρα

Χρειάζεται ελάχιστο πότισμα, 1 φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Ωστόσο, χρειάζεται να καθαρίζεις με βρεγμένο πανί τα φύλλα του φυτού για να αναπνέουν καλύτερα. Μπορείς να το λιπαίνεις μια φορά το μήνα με υγρό λίπασμα ανθοφορίας (εκτός από το χειμώνα, όπου δε χρειάζεται λίπανση). Γιατί να διαλέξεις το ανθούριο σαν ένα από τα λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστρα; Μα φυσικά, για τα ξεχωριστά άνθη του, τα οποία είναι κατακκόκινα και σε σχήμα καρδιάς.

#7 Φρέζια

Οι φρέζιες είναι από τα ομορφότερα λουλούδια που συναντάμε σε γλάστρες, αλλά και σε ανθοδοχεία, καθώς έχουν αρκετά μεγάλη αντοχή. Είναι από τα κατεξοχήν λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστρα, καθώς έχουν σχετικά μικρό όγκο και ύψος. Ανθίζουν προς την άνοιξη και βγάζουν λουλούδια σε χρώματα ροζ, κίτρινο, μοβ, λευκό και άλλα. Τις φυτεύουμε σε γλάστρες με απλό φυτόχωμα γενικής χρήσης και καλή αποστράγγιση.

λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστραΕίναι καλό να προσφέρεις στις φρέζιες σου μια ηλιόλουστη θέση και όχι πολύ συχνό πότισμα. 2- 3 φορές την εβδομάδα με λίγο νερό είναι αρκετές. Μην ξεχνάς ότι χρειάζεται λίπασμα 2 φορές το μήνα, για να τη βοηθήσεις να μεγαλώσει σωστά. Σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα να φυτέψεις φρέζιες, έτσι ώστε να έχεις και υπέροχες ανθοδέσμες για το βάζο στο τραπέζι σου.

#8 Τουλίπες

Η τουλίπα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ανοιξιάτικα φυτά. Οι τουλίπες έχουν πανέμορφα λουλούδια σε χρώματα κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί και άλλα. Είναι ιδανικά λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστρα, καθώς δεν ψηλώνουν πολύ, ούτε σχηματίζουν θάμνους. Οι τουλίπες, όπως και οι φρέζιες, μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν ανθοδέσμες για βάζο, καθώς αντέχουν αρκετές μέρες, αφού κοπούν.

λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστρα

Φυτεύονται σε γλάστρες κατά το φθινόπωρο και στην αρχή χρειάζονται πότισμα μόλις μια φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, κατά την περίοδο της ανθοφορίας πρέπει να τις ποτίζεις 2- 3 φορές την εβδομάδα για να έχουν πάντα υγρασία. Επίσης, κατά την περίοδο της ανθοφορίας χρειάζονται λίπασμα 2 φορές το μήνα για να αναπτύσσονται σωστά.

#9 Λεβάντα

Η λεβάντα σου προσφέρει δύο πλεονεκτήματα, το χαρακτηριστικό άρωμα και το μοναδικό χρώμα της. Θεωρείται και μυρωδικό μιας και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική και το σπίτι. Δρα ως αντικουνουπικό, αντισκωριακό και αρωματίζει μοναδικά τα χειμωνιάτικα ρούχα στις ντουλάπες. Είναι ένα φυτό που τα αντέχει όλα και δε θέλει πολύ πότισμα.

λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστρα #10 Πετούνια

Μπορείς να πετύχεις την πετούνια σε πολλές αποχρώσεις. Φυτεύεται και αυτή σε γλάστρα στο μπαλκόνι σου και το γεμίζει χρώματα! Χρειάζεται μία παραπάνω φροντίδα γιατί θέλει συχνό πότισμα και λίπασμα δύο φορές το χρόνο, αλλά κατά τα άλλα είναι μία πολύ ωραία επιλογή για να στολίσεις το μπαλκόνι σου!

λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστρα Θέλεις να στολίσεις το χειμωνιάτικο μπαλκόνι σου; Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε με τίτλο: 6 λουλούδια εξωτερικού χώρου ανθεκτικά για το χειμωνιάτικο μπαλκόνι σου!

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε με τις ιδέες για λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστρα, ώστε να φτιάξεις το δικό σου ανθισμένο μπαλκόνι! Αν χρειάζεσαι βοήθεια με τη φροντίδα των φυτών σου, εμείς είμαστε εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και θα σου βρούμε κατάλληλους κηπουρούς στην περιοχή σου, μέσα σε λίγα λεπτά!

λουλούδια εξωτερικού χώρου για γλάστρα

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα