5 Παχύφυτα που αντέχουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες!

Παχύφυτα που αντέχουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες

Θέλεις να τοποθετήσεις ιδιαίτερα φυτά στο χώρο σου; Εμείς σου προτείνουμε τα παχύφυτα. Τα παχύφυτα είναι μια κατηγορία φυτών τα οποία αποθηκεύουν στα σαρκώδη φύλλα τους νερό. Αυτή η ιδιότητα τα βοηθά ώστε να επιβιώνουν σε δύσκολες συνθήκες, όπως η ξηρασία. Εμείς θα σου παρουσιάσουμε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά φυτά που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Είναι γεγονός ότι πολλοί μπερδεύουν τα παχύφυτα με τους κάκτους. Η αλήθεια είναι ότι οι κάκτοι ανήκουν στα παχύφυτα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι όλα τα παχύφυτα είναι κάκτοι. Επομένως μην τα συγχέεις. Τα παχύφυτα είναι εύκολα ως προς τη μεταχείριση, καθώς δεν απαιτούν ιδιαίτερα συχνό πότισμα ή λίπανση. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις, όμως, είναι να γίνεται καλή αποστράγγιση στη γλάστρα ή στο σημείο του κήπου που έχεις τοποθετήσει το φυτό σου.

5 παχύφυτα που θα στολίσουν το σπίτι σου!

1. Αλόη

παχύφυτα

Η αλόη πέρα από τις θεραπευτικές της ιδιότητες για τις οποίες είναι γνωστή, είναι ένα όμορφο φυτό που μπορείς να τοποθετήσεις στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σου για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι ή να φυτέψεις στον κήπο σου. Η αλόη ανήκει στα παχύφυτα, έχει σκούρα πράσινα φύλλα, μαλακά αγκάθια και ενδέχεται να έχει άνθη χρώματος πορτοκαλί ή κόκκινου. Προκειμένου να την περιποιηθείς, φρόντισε να την τοποθετήσεις σε μια πλατιά και ρηχή γλάστρα. Η αλόη αναπτύσσει παραφυάδες, επομένως μια τέτοια γλάστρα θα της επιτρέψει να αναπτυχθεί. Μπορείς να αφαιρέσεις τις παραφυάδες και να τις μεταφυτέψεις ώστε να δημιουργήσεις νέα φυτά. Επίσης, χρειάζεται πότισμα μόνο εάν το χώμα της έχει στεγνώσει. Εάν βρίσκεται σε γλάστρα θα πρέπει να έχει τρύπα για να φεύγει το περίσσιο νερό, καθώς η υπερβολική υγρασία μπορεί να σαπίσει τις ρίζες του φυτού σου. Φρόντισε να τοποθετήσεις την αλόη σε ένα ημισκιερό σημείο στο οποίο δε θα έχει άμεση επαφή με τον ήλιο κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, διαφορετικά καφετίζουν τα φύλλα της. Η αλόη χρειάζεται ειδικό φυτόχωμα για παχύφυτα και λίπανση μια φορά το μήνα από την άνοιξη έως το φθινόπωρο.

2. Ευφόρμπια

παχύφυτα

Το φυτό ευφόρμπια λέγεται αλλιώς και το αγκάθι του Χριστού, λόγω των πολλών αγκαθιών που έχει στα κλαδιά του. Κατά την περίοδο της ανθοφορίας του βγάζει άνθη με επικρατέστερο το κόκκινο χρώμα, αλλά μπορεί να έχει και κίτρινα, λευκά, πράσινα, πορτοκαλί ή ακόμα και δίχρωμα άνθη. Φρόντισε να την τοποθετήσεις σε ένα ηλιόλουστο, φωτεινό και ζεστό σημείο. Είτε την τοποθετήσεις σε μια γλάστρα ή στον βραχόκηπό σου, πρόσεξε να είναι προστατευμένη από τους δυνατούς βοριάδες και τις χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς είναι ευαίσθητη σε αυτές τις συνθήκες. Όσον αφορά το πότισμα, την άνοιξη και το καλοκαίρι χρειάζεται μία φορά την εβδομάδα, ενώ το χειμώνα πιο αραιό. Καλό θα ήταν να τοποθετήσεις ειδικό φυτόχωμα και να ρίχνεις λίπασμα μια φορά το μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι.

3. Κρασούλα

παχύφυτα

Στα παχύφυτα ανήκει και η κρασούλα. Πρόκειται για ένα φυτό που διαθέτει στρογγυλά, συμπαγή φύλλα και λευκά άνθη στην κορυφή. Για να ευδοκιμήσει θα πρέπει να τοποθετείται σε σημεία όπου δε θα έχει άμεση επαφή με το ηλιακό φως. Ιδανικό σημείο θεωρείται το μπαλκόνι ή ακόμα και η αυλή, αν και η κρασούλα δεν είναι καθόλου ανθεκτική στην παγωνιά. Χρειάζεται περιποίηση με ειδικό λίπασμα κάθε έναν ή δύο μήνες κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερο πότισμα κατά τη διάρκεια του χρόνου. Την άνοιξη χρειάζεται μία φορά την εβδομάδα, το καλοκαίρι δύο φορές την εβδομάδα, το φθινόπωρο περίπου κάθε δύο εβδομάδες, ενώ το χειμώνα πότιζέ την ακόμα πιο αραιά.

4. Αγαύη

agave plant

Η αγαύη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παχύφυτα που μπορεί να τοποθετηθεί κυρίως σε εξωτερικό χώρο τόσο σε γλάστρα ή στο χώμα. Η αγαύη χαρακτηρίζεται από τα αιχμηρά, αγκαθωτά γκριζοπράσινα φύλλα της και τα λευκά νήματα μεταξύ αυτών. Μπορεί να φτάσει μέχρι και 90 εκατοστά, ενώ ταυτόχρονα είναι αρκετά ανθεκτική αφού αντέχει έως -15°C. Επίσης, μπορεί να μείνει απότιστη και για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να πάθει κάτι.

5. Καλαγχόη

παχύφυτα

Η καλαγχόη είναι ένα πανέμορφο φυτό με σκουροπράσινα οδοντωτά φύλλα και συνήθως κόκκινα άνθη. Είναι από τα παχύφυτα που μπορείς να τοποθετήσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σπιτιού σου. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες καλαγχόης, όμως όλες προτιμούν να μη βρίσκονται σε θέσεις με έντονο φως ηλίου, αλλά ούτε και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, συγκεκριμένα αντέχουν έως 10°C. Για να επιβιώσουν χρειάζονται λίπανση 2 φορές το μήνα και πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα μόνο μία την εβδομάδα. Θα πρέπει να προσέξεις να μη ρίχνεις υπερβολική ποσότητα νερού, γιατί ενδέχεται να αλλοιώσει την όψη της καλαγχόης.

Διάλεξε ένα από τα παχύφυτα για να στολίσεις εντυπωσιακά το εσωτερικό ή εξωτερικό του σπιτιού σου! Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι βοήθεια για τη συντήρηση του κήπου σου ή συμβουλές για τα φυτά σου, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε, λοιπόν, την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες κηπουρούς άμεσα & οικονομικά!

παχύφυτα

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα