Προβλήματα πατητής τσιμεντοκονίας: Προετοιμάσου για κάθε ενδεχόμενο!

πατητή τσιμεντοκονία προβλήματα

Είναι μίνιμαλ, διακριτική και ταιριάζει σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αυτοί είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που αγαπάμε την πατητή τσιμεντοκονία. Όμως, αν γίνει λάθος στην εφαρμογή ή αν δεν τη συντηρείς σωστά, με το πέρασμα του χρόνου είναι πιθανό να παρουσιάσει προβλήματα η πατητή τσιμεντοκονία.

Δεν υπάρχει πιο διαχρονική επιλογή από την πατητή, ειδικά για τη διακόσμηση του μπάνιου. Και σίγουρα έχει μεγάλη αντοχή, αρκεί να προσέξεις κάποια πράγματα. Και φυσικά, μεγάλη ευθύνη έχει ο επαγγελματίας που αναλαμβάνει την εφαρμογή. Ας δούμε αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζεις.

5 προβλήματα πατητής τσιμεντοκονίας & πώς να τα αντιμετωπίσεις!

#1 Εμφανίστηκε ρωγμή στην επιφάνεια

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι μια λεία επιφάνεια χωρίς αρμούς. Έτσι, σίγουρα θα προσέξεις μια ρωγμή όταν δημιουργηθεί. Είναι ένα από τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, αν δεν υπάρχει πλέγμα οπλισμού.

Όταν υπάρχουν ρωγμές ή χτυπήματα, πρέπει να δράσεις ανάλογα με την περίπτωση. Μια μικρή ρωγμή σίγουρα δεν είναι ανησυχητική και μπορείς απλά να την κρύψεις. Όμως, αν πρόκειται για κάτι πιο εμφανές, πιθανώς θα χρειαστείς επαγγελματία για να καλύψει με νέα επίστρωση τσιμεντοκονίας τα σημεία που σε ενδιαφέρουν (ή και όλη την επιφάνεια).
πατητή τσιμεντοκονία προβλήματα

#2 Έχει ξεθωριάσει το χρώμα

Υπάρχουν ειδικά βερνίκια προστασίας, με τα οποία κάνουμε συντήρηση της πατητής για να μην χάνει το χρώμα της. Αν έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που έγινε συντήρηση, είναι πιθανό να ξεθωριάσει το χρώμα.

Ειδικά στην πατητή τσιμεντοκονία εξωτερικού χώρου, προβλήματα σαν αυτό είναι αρκετά πιθανά. Μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει, φρόντισε την πατητή τσιμεντοκονία στο σπίτι σου με το κατάλληλο βερνίκι, τουλάχιστον κάθε 3 χρόνια.

#3 Ξεκολλάει το υλικό

Το πρόβλημα αυτό είναι πιο πιθανό να το συναντήσεις όταν εφαρμόσεις πατητή τσιμεντοκονία σε τοίχο. Συνήθως, οφείλεται στο ότι δεν έχει γίνει σωστά το αστάρωμα. Το πέρασμα με αστάρι είναι απαραίτητο βήμα για να προετοιμαστεί η επιφάνεια πριν την εφαρμογή της πατητής.

Αν ο επαγγελματίας δεν έχει επιλέξει τα κατάλληλα υλικά ή τις σωστές ποσότητες υλικών, είναι πιθανό να ξεκολλάει η πατητή τσιμεντοκονία. Φυσικά, θα χρειαστεί να επέμβει για να το φτιάξει ξανά με τον σωστό τρόπο.

#4 Συγκεντρώνονται νερά σε ένα σημείο

Αν πρέπει να μαντέψουμε, θα λέγαμε ότι φταίει η κλίση του δαπέδου. Η πατητή είναι κατάλληλη για εφαρμογή στο πάτωμα, αλλά σίγουρα πρέπει ο επαγγελματίας να φτιάξει ρύσεις με τον σωστό τρόπο, ώστε να μην συγκεντρώνονται ποτέ νερά σε ένα σημείο.

Όταν δεν έχει γίνει σωστή πρόβλεψη, αυτό είναι ένα από τα προβλήματα της πατητής τσιμεντοκονίας που μπορεί να αντιμετωπίσεις. Με την απαραίτητη επαγγελματική βοήθεια, σίγουρα μπορείς να το επιδιορθώσεις.

Διάβασε επίσης: Πατητή τσιμεντοκονία σε μπάνιο: 4 τρόποι εφαρμογής & γιατί να την επιλέξεις!

#5 Η επαφή με καυτό σκεύος άφησε σημάδι

Σε γενικές γραμμές, η επιφάνεια με τσιμεντοκονία είναι ανθεκτική σε συνθήκες κρύου και ζέστης. Δεν θα σου δημιουργήσει προβλήματα το καλοκαίρι, ούτε τον χειμώνα. Όμως, όταν πρόκειται για μια πολύ υψηλή στιγμιαία θερμοκρασία (δηλαδή όταν το καυτό σκεύος αγγίξει την επιφάνεια), αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Σίγουρα υπάρχει πιθανότητα να φθείρει το βερνίκι και να αφήσει σημάδι. Αν έχεις πατητή τσιμεντοκονία στον πάγκο της κουζίνας, χρησιμοποίησε ξύλο κοπής και απόφυγε να φέρνεις καυτές κατσαρόλες σε απευθείας επαφή με την τσιμεντοκονία.
πατητή τσιμεντοκονία προβλήματα

Ποιο είναι το καλύτερο υπόστρωμα για να μην προκύψουν προβλήματα μετά την εφαρμογή;

Θεωρητικά, μπορείς να εφαρμόσεις πατητή τσιμεντοκονία πάνω από τα περισσότερα υποστρώματα (αρκεί να γίνει κατάλληλη προετοιμασία της επιφάνειας).

Καλύτερα υλικά για το υπόστρωμα της πατητής θεωρούνται: Το σκυρόδεμα, το τούβλο και η απλή τσιμεντοκονία. Τοποθετείται επίσης πάνω από πλακάκια και μωσαϊκά, ακόμα και πάνω από γυψοσανίδες.

Από την άλλη πλευρά, ίσως πρέπει να αποφύγεις την τοποθέτηση πάνω από ξύλο. Λόγω της ιδιαιτερότητας του ξύλου (συστολές, διαστολές), μπορεί να προκύψουν προβλήματα στην επιφάνεια της πατητής τσιμεντοκονίας.

Πώς θα αντέξει περισσότερα χρόνια η πατητή τσιμεντοκονία, χωρίς προβλήματα;

Θέλεις να αποφύγεις προβλήματα της πατητής τσιμεντοκονίας, που μειώνουν τα χρόνια ζωής της; Πρόσεξε αυτές τις απλές συμβουλές:

  • Μην καθαρίζεις την τσιμεντοκονία με χλωρίνη.

  • Χρησιμοποίησε ήπια καθαριστικά και χλιαρό νερό στον καθαρισμό της.

  • Συντήρησε την πατητή με ειδικό βερνίκι κάθε 3-4 χρόνια.

  • Μην εφαρμόσεις τσιμεντοκονία πάνω από ξύλινα δάπεδα.

  • Απόφυγε τους πειραματισμούς και τις DIY λύσεις για την πατητή τσιμεντοκονία.

  • Εμπιστεύσου την εφαρμογή (και τυχόν επιδιορθώσεις) σε αξιολογημένους επαγγελματίες με εγγυημένη εμπειρία.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις επαγγελματίες που αξιολογούνται από τους ίδιους τους πελάτες. Έτσι, μπορείς να νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά για την εμπειρία τους και το τελικό αποτέλεσμα.

Αντιμετωπίζεις προβλήματα πατητής τσιμεντοκονίας; Έχουμε τους ανθρώπους που χρειάζεσαι για να σου δώσουν λύσεις. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και θα σου βρούμε άμεσα κατάλληλους επαγγελματίες στην περιοχή σου, για να πάρεις προσφορές στα μέτρα σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα