5 λόγοι που αξίζει να επενδύσεις σε μία καινούργια σήτα!

Σίγουρα τα κουνούπια και οι μύγες είναι οι πιο ενοχλητικοί επισκέπτες που εισβάλλουν στο σπίτι σου το καλοκαίρι. Παρόλο που είναι η αγαπημένη σου εποχή για να χαλαρώνεις στη βεράντα σου ή στο σαλόνι σου με το δροσερό αεράκι, δεν μπορείς με τίποτα να προστατευτείς. Εκτός και αν έχεις φροντίσει για την καλή κατάσταση της σίτας σου!

Η σίτα είναι ο σύμμαχός σου αυτή την περίοδο, καθώς κρατάει μακριά τα ανεπιθύμητα έντομα αλλά και την σκόνη του αέρα και των δέντρων. Όμως τι γίνεται όταν με λίγη απροσεξία χαλάσει ή τρυπήσει; Η πάροδος του χρόνου ευθύνεται, επίσης, για τις φθορές και έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένιση της δύναμής της. Αν η πρώτη σου επιλογή είναι να την επισκευάσεις για να αποκαταστήσεις την ζημιά, τότε ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς! Η τοποθέτηση μίας καινούργιας σήτας είναι η καλύτερη και η πιο συμφέρουσα επιλογή!  

 

Ποια είναι τα σημάδια ότι χρειάζεσαι αντικατάσταση σήτας;

1.  Κόπηκε το λάστιχο

Το λάστιχο το οποίο περιβάλλει την σήτα και στηρίζεται στο ροδάκι, είναι πολύ πιθανό λόγω της φθοράς και της συχνής χρήσης να κοπεί. Ο ιμάντας αυτός είναι αρκετά σκληρός όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται αντικατάσταση ή επισκευή. Φυσικά, αυτό εξαρτάται από το είδος της σίτας και το υλικό κατασκευής της. Για παράδειγμα, στη σήτα ελατηρίου κάθετης κίνησης είναι πολύ πιθανό να κοπεί το ελατήριο.

2. Τρύπησε το πλέγμα

Το συνηθέστερο πρόβλημα μίας σήτας είναι να σκιστεί το πλέγμα της, το πανί της. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε από δική σου απροσεξία, από τον τρόπο που την ανοίγεις, από τον δυνατό αέρα και γενικώς τις κακές καιρικές συνθήκες. Για να το αποφύγεις, πρέπει να φροντίζεις το πανί και να το καθαρίζεις ώστε να επεκτείνεις τη διάρκεια ζωής του. Είναι σημαντικό να απομακρύνεις την σκόνη που συσσωρεύεται και τα μικρά σκουπιδάκια από τα φύλλα και τον αέρα. Πρόσεχε, όμως, να μην αφήνεις το νερό να παραμένει επάνω στην επιφάνεια. Παρόλο που δεν υπάρχει κίνδυνος να σαπίσει, η συγκέντρωση νερού στα τοιχώματα θα προσελκύσει τα ενοχλητικά έντομα ακόμη περισσότερο. Μπορείς να δεις τους τρόπους καθαρισμού της σίτας στο άρθρο μας!

3. Χάλασαν οι μεντεσέδες

Ένας δυνατός αέρας, μία απρόσεκτη πτώση δικιά σου ή του κατοικίδιου σου μπορεί να καταστρέψει τη σήτα σου. Ακόμη και όταν ανοιγοκλείνεις συνεχώς τη σήτα, ο μηχανισμός της εξασθενεί και οι μεντεσέδες δεν αρκούν για να την συγκρατήσουν. Σε αυτό μπορεί να ευθύνεται και η σκουριά στις βίδες, ειδικά αν το σπίτι σου βρίσκεται σε περιοχή με αρκετή υγρασία ή κοντά στη θάλασσα.

αντικατάσταση σίτας (2)

Γιατί αξίζει να επενδύσεις σε μία καινούργια σίτα;

Βρίσκεσαι σε δίλημμα: Να επισκευάσω τη χαλασμένη μου σήτα ή να τοποθετήσω μία καινούργια; Παρακάτω βρίσκονται όλοι οι λόγοι που θα σε πείσουν ότι η αντικατάσταση σήτας με μία νέα είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή!

1. Παραπλήσιο κόστος

Η αποκατάσταση των ζημιών σε μία σήτα όπως η αντικατάσταση του πανιού της ή η επισκευή των ανταλλακτικών είναι μία δαπανηρή εργασία. Εκτός από τα έξοδα για τα καινούργια ανταλλακτικά, θα χρειαστεί να πληρώσεις επιπλέον εργατικά και μεροκάματα. Η εργασία του τεχνίτη που θα σε επισκεφτεί έχει ένα συγκεκριμένο κόστος σε κάθε υπηρεσία είτε αυτή είναι επισκευή είτε αντικατάσταση της παλιάς με νέα. Τα επιπλέον έξοδα αφορούν κυρίως την αφαίρεση των παλιών ανταλλακτικών. Μπορεί οι τιμές της επισκευής με αυτές της αντικατάστασης σήτας να είναι αρκετά κοντά. Γιατί, όμως, να μην εκμεταλλευτείς την εγγύηση που σου προσφέρει μία καινούργια;

2. Μόνιμη λύση

Είναι γεγονός πως αν η σήτα σου φθαρεί έστω και μία φορά, το πρόβλημα σίγουρα θα επιμείνει. Είναι πολύ πιθανό να επανεμφανιστούν οι ζημιές στο μέλλον, παρά την επισκευή ή την επιδιόρθωση που της έκανες. Η επισκευή και η συντήρηση θα της εξασφαλίσουν μία προσωρινή λύση αλλά η διάρκεια ζωής της θα είναι περιορισμένη. Η τοποθέτηση και εγκατάσταση μίας ολοκαίνουργιας σήτας θα αναλάβει τον ρόλο της παλιάς και θα εξασφαλίσει ότι δεν θα σε εγκαταλείψει σύντομα.

3. Αφανή σημεία

Τα προβλήματα και οι φθορές που μπορεί να έχει υποστεί μία σήτα δεν είναι εμφανή κατά αποκλειστικότητα. Μία τρύπα στο πανί της που είναι άλλωστε και το πιο σύνηθες, θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι χρειάζεται αλλαγή ή επισκευή. Τι γίνεται, όμως, με τον υπόλοιπο μηχανισμό;  Μπορεί το πρόβλημα να βρίσκεται στο εσωτερικό της σήτας, στο κομμάτι δηλαδή που καλύπτεται από τον τοίχο. Αν η φθορά είναι στα εσωτερικά γρανάζια ή στα κορδόνια της σήτας, τότε σίγουρα θα τα έχεις αφήσει ξεχασμένα από καιρό χωρίς συντήρηση. Τα μέρη που δεν είναι εύκολα ορατά θα έχουν υποστεί μόνιμη ζημιά που δύσκολα επιδιορθώνεται με μία απλή επισκευή. Τότε η τοποθέτηση καινούργιας σήτας είναι μονόδρομος. 

4. Απρόσμενες ζημιές

Η εργασία για να επιδιορθώσει ο τεχνίτης την χαλασμένη σου σήτα μπορεί να γίνει μία επίπονη δουλειά από την μια στιγμή στην άλλη. Αν λοιπόν, έχει φθαρεί ο μηχανισμός της, τότε η διαδικασία που ακολουθείται είναι συγκεκριμένη. Θα πρέπει να ανοίξει το εσωτερικό της, να λύσει τον οδηγό και να ανιχνεύσει το πρόβλημα πριν το επιλύσει. Κατά την διάρκεια μπορεί να προκύψουν επιπλέον προβλήματα, καθώς μπορεί κάτι να σπάσει, να καταπονηθεί ο μηχανισμός ή τα γρανάζια και να βρεθείς με περισσότερες ζημιές από ότι είχες προηγουμένως! Αν θέλεις να αποφύγεις τα αναπάντεχα έξοδα και τις ταλαιπωρίες, μία καινούργια σήτα θα διευκολύνει τη ζωή σου κατά πολύ!

5. Ολική φθορά

Με το πέρασμα του χρόνου και εξαιτίας της συνεχής χρήσης της σήτας, όπως όλα τα σημεία του σπιτιού, παλιώνει και αυτό εμποδίζει την λειτουργικότητά της. Εάν παρατηρήσεις ότι η σήτα σου δεν αποδίδει όπως πριν, μερικά σημεία έχουν παλιώσει ή σκουριάσει, τότε σημαίνει ότι έχει παλιώσει ολόκληρος ο μηχανισμός της. Δεν γίνεται να έχει παλιώσει σε ένα μόνο σημείο. Το πρόβλημα βρίσκεται παντού και δεν ανατρέπεται με μία απλή επισκευή. Μία καινούργια, "υγιής" σήτα θα ανανεώσει τον χώρο και θα σε βοηθήσει να αποφύγεις επιπλέον βλάβες.

Σκέφτεσαι ακόμα να επισκευάσεις ή να αντικαταστήσεις τη σήτα σου; Όποια λύση και αν προτιμήσεις μπορείς να εμπιστευτείς έναν έμπειρο επαγγελματία της πλατφόρμας μας για ολοκληρώσει την εργασία άμεσα, οικονομικά και αξιόπιστα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα