Γιατί δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό;

Ο ήλιος καίει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και εσύ ανυπομονείς να μπεις στο σπίτι σου και να ανάψεις το air condition. Η σωστή λειτουργία του κλιματιστικού είναι απαραίτητη, για να εξασφαλίσεις δροσιά στο χώρο σου, ειδικά αν ζεις σε πόλη. Παρόλα αυτά, οι βλάβες δε μένουν πάντα εκτός σκηνικού. Ενώ θα έπρεπε το κλιματιστικό να λειτουργεί κανονικά μόλις πατήσεις το κουμπί, δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;

Οι περσίδες του κλιματιστικού βρίσκονται στην εσωτερική μονάδα και πρέπει να ανοίγουν, είτε ανάβεις το κλιματιστικό για θέρμανση, είτε για ψύξη. Ανάλογα με τη θέση, όπου βρίσκονται, οι περσίδες κατευθύνουν τον αέρα προς το σημείο που επιθυμείς να πηγαίνει ο αέρας του κλιματιστικού. Λοιπόν, τι να κάνεις, όταν οι περσίδες παρουσιάζουν προβλήματα; Σήμερα, με τη βοήθεια των αξιολογημένων ψυκτικών της πλατφόρμας μας, θα δούμε γιατί δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό και πώς μπορείς να διορθώσεις το πρόβλημα.

Γιατί δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό; Τι μπορείς να κάνεις;

1. Το κλιματιστικό δεν είναι στην πρίζα

Πολλές είναι οι φορές, που η συσκευή μας δεν έχει στην πραγματικότητα κανένα απολύτως πρόβλημα. Αλλά μ’ ένα μυαλό βράδυ-πρωί, χειμώνα-καλοκαίρι, η λύση καμιά φορά μπορεί να βρίσκεται σ’ ένα σημείο πολύ προφανές που δεν αδυνατούμε να σκεφτούμε την ώρα της κρίσης. Έτσι, προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά στην πρίζα, μήπως έχει αποσυνδεθεί το κλιματιστικό. Αν το πρόβλημα δεν ήταν στις περσίδες, αλλά στο ότι έπρεπε να συνδέσεις το κλιματιστικό στο ρεύμα, τότε μπορείς να απολαύσεις τη δροσιά του, απορώντας με το πόσο εύκολη ήταν η λύση.

Γιατί δεν βγάζει ζεστό αέρα το κλιματιστικό;

2. Το χειριστήριο δε λειτουργεί

Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να έχουν τελειώσει οι μπαταρίες στο χειριστήριο / control του κλιματιστικού ή να έχει κολλήσει το πλήκτρο και να μην ανάβει. Αν δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό, αλλά δε λαμβάνεις και γενικότερο σήμα για τη λειτουργία του air condition, πρέπει να ελέγξεις το χειριστήριο. Θα ήταν κρίμα να καλέσεις τεχνικό και να πληρώσεις την επίσκεψη, ενώ χρειαζόταν απλά μπαταρίες το control. Πολλά κλιματιστικά διαθέτουν και πάνω τους πλήκτρα για χειρισμό. Δοκίμασε να θέσεις σε λειτουργία το air condition σου από την ίδια τη συσκευή, για να ανακαλύψεις αν φταίει εκείνη ή το χειριστήριο.

Καθαρισμός φίλτρων κλιματιστικού σε 5 απλά βήματα!

3. Έχει κολλήσει η περσίδα

Αν το πρόβλημα δε βρίσκεται στο χειριστήριο, είναι ώρα να αναζητήσεις στη συσκευή την αιτία για το ότι δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό. Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου η περσίδα απλά έχει κολλήσει από την προηγούμενη χρήση και γι’ αυτό δεν ανοίγει. Σίγουρα, είναι λίγες οι πιθανότητες να έχει φρακάρει και απλά να χρειάζεται λίγη βοήθεια. Παρόλα αυτά, είναι μια περίπτωση που έχουμε συναντήσει. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να δοκιμάσεις να βοηθήσεις την κίνηση της περσίδας με το χέρι. Φυσικά, δεν πρέπει να βάλεις πολλή πίεση, ούτε να τραβήξεις δυνατά, για να μη γίνει ζημιά.

Γιατί δεν δουλεύει η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού;

4. Έχει καεί το μοτέρ της περσίδας

Αν δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό ούτε τώρα, πιθανότατα έχει καεί το μοτέρ. Η κίνηση των περσίδων δίνεται από ένα μοτεράκι που βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Όταν οι περσίδες δεν ανοίγουν ή δεν κινούνται, συνήθως το πρόβλημα έγκειται σε αυτό το μοτέρ. Διαφορετικά, ενδέχεται να έχουν σπάσει τα δοντάκια στο οδοντοτροχό ή στον κανόνα.

Το κόστος του ανταλλακτικού για το μοτέρ ποικίλλει, ανάλογα με τον τύπο και τη μάρκα του κλιματιστικού. Δεν πρόκειται, όμως, για ένα ακριβό εξάρτημα, εφόσον είναι αυτό το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να εμπιστευτείς την αλλαγή του μοτέρ σ’ έναν αξιολογημένο ψυκτικό, ώστε να κάνει το κλιματιστικό σου να λειτουργεί και πάλι σαν καινούργιο.

Ελπίζουμε να βρεις τη λύση στο γιατί δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό! Αν χρειάζεσαι άμεσα τεχνικό για την επισκευή air condition ή τη συντήρηση κλιματιστικού, εμείς είμαστε εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν στην πλατφόρμα μας και θα πάρεις άμεσα την καλύτερη προσφορά, από έμπειρο ψυκτικό στην περιοχή σου!

δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα