5+1 Πλακάκια που ταιριάζουν ιδανικά σε Εξωτερικούς Χώρους!

Η διακόσμηση του εξωτερικού του σπιτιού σου είναι το ίδιο σημαντική με του εσωτερικού. Από το δάπεδο, τον κήπο μέχρι και τα έπιπλα ή τα αντικείμενα που θα επιλέξεις να τοποθετήσεις, θα καθοριστεί η πρώτη εντύπωση των επισκεπτών, αφού θα είναι τα πρώτα που θα αντικρίσουν. Θα πρέπει, λοιπόν, να κάνεις προσεκτική επιλογή. Εάν ψάχνεις να τοποθετήσεις πλακάκια για εξωτερικό χώρο, παρακάτω θα βρεις ιδέες για να εμπνευστείς!

Τα πλακάκια είναι ένα υλικό που ταιριάζει εύκολα τόσο σε ένα μπαλκόνι ενός διαμερίσματος, όσο και στον κήπο ενός μεγάλου σπιτιού. Ταυτόχρονα, πλακάκια μπορούν να τοποθετηθούν και στον τοίχο, αλλά και στο εσωτερικό μιας πισίνας. Επομένως, μπορείς να εκμεταλλευτείς το υλικό σε όλα τα σημεία. Οι επιλογές είναι άπειρες για να διαλέξεις τα πλακάκια για εξωτερικό χώρο που πηγαίνουν με το στυλ που θέλεις να χαρίσεις.

6 υπέροχες ιδέες για τα πλακάκια εξωτερικού χώρου!

1. Πλακάκια από γρανίτη

πλακάκια για εξωτερικό χώρο

Τα πλακάκια που κατασκευάζονται από γρανίτη είναι εκείνα που έχουν την υψηλότερη αντοχή. Πρόκειται για τα ιδανικότερα πλακάκια για εξωτερικό χώρο. Αυτό γιατί είναι ανθεκτικά στην υγρασία, τις ακραίες θερμοκρασίες, την καταπόνηση αλλά και την τριβή. Η διάρκεια ζωής τους είναι μεγάλη, πράγμα που σημαίνει ότι η αγορά τους θα αποτελέσει επένδυση ζωής. Τα πλακάκια από γρανίτη θα τα βρεις είτε σε γυαλισμένη μορφή που θα τα κάνει λαμπερά, είτε όχι. Σίγουρα το υλικό τους δεν είναι κάτι που σε δεσμεύει από το να επιλέξεις την απόχρωση ή το φινίρισμα του πλακιδίου που σου αρέσει. Επίσης, μπορείς να τοποθετήσεις πλακάκια από γρανίτη σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμείς, δηλαδή στο μπαλκόνι, τη βεράντα, τον κήπο ή την αυλή, χωρίς κανένα πρόβλημα.

2. Σταμπωτά πλακάκια

πλακάκια για εξωτερικό χώρο

Τα σταμπωτά δάπεδα είναι από τα πιο δημοφιλή είδη δαπέδου για εξωτερικό χώρο. Ωστόσο, γνώριζες ότι υπάρχουν σταμπωτά πλακάκια; Τα σταμπωτά πλακάκια αποτελούνται από οπλισμένο και ενισχυμένο μπετόν και έπειτα μπαίνουν σε ειδικά καλούπια, ώστε να σταμπαριστεί το σχέδιο που έχει επιλεγεί. Έχουν μεγάλη αντοχή σε καιρικές συνθήκες και αντιολισθητικές ιδιότητες. Πρόκειται για πλακάκια συνήθως μικρού μεγέθους που έχουν την όψη πέτρας. Μπορείς να επιλέξεις την απόχρωση που θέλεις, αλλά και να τη συνδυάσεις με άλλες δημιουργώντας αντιθέσεις. Σου συνιστούμε να τα χρησιμοποιήσεις για να σχηματίσεις ένα δρομάκι στον κήπο σου.

https://blog.douleutaras.com.cy/sxedia-gia-stampota-dapeda/

3. Ανάγλυφα πλακάκια

πλακάκια για εξωτερικό χώρο

Τα πλακάκια για εξωτερικό χώρο δεν τοποθετούνται μόνο στο δάπεδο, αλλά και στον τοίχο. Τα κατάλληλα, λοιπόν, πλακάκια για επένδυση του τοίχου είναι τα ανάγλυφα. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχουν ιδιαίτερη υφή, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν τρισδιάστατη μορφή. Πιο συγκεκριμένα, δημιουργούνται εξογκώματα στον τοίχο δίνοντάς του χαρακτήρα. Η επιλογή των πλακιδίων αυτών είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει και θα κλέψει την παράσταση. Είναι γεγονός ότι χρησιμοποιούνται περισσότερο στο εσωτερικό ενός σπιτιού, αλλά τα κατάλληλα ανθεκτικά πλακίδια μπορούν να τοποθετηθούν και στο εξωτερικό.

4. Πλακάκια απομίμησης πέτρας

πλακάκια για εξωτερικό χώρο

Μια από τις ιδέες που σου προτείνουμε για τα πλακάκια για εξωτερικό χώρο είναι αυτά που έχουν όψη πέτρας. Εάν πάντα ήθελες να επενδύσεις με πέτρα το δάπεδό σου, αλλά το κόστος ήταν πρόβλημα, τώρα ήρθε η ώρα για να το κάνεις! Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια πλακιδίων που μιμούνται την πέτρα και τα “νερά” που δημιουργούνται σε λογικές τιμές. Εσύ απλώς διάλεξε την απόχρωση που σου αρέσει. Είναι αλήθεια ότι η πέτρα χαρίζει αρχοντιά και βοηθά στο να δώσεις ρουστίκ στυλ στο χώρο. Ειδικά, εάν έχεις κήπο ή αυλή, τα συγκεκριμένα πλακάκια ταιριάζουν τέλεια σε ένα σκηνικό γεμάτο με φυτά, λουλούδια ή γκαζόν.

5. Κεραμικά πλακάκια

πλακάκια για εξωτερικό χώρο

Τα κεραμικά πλακάκια είναι τα πιο κοινά που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς, αφού τοποθετούνται συνήθως στον εσωτερικό χώρο ενός σπιτιού. Παρόλα αυτά, μπορούν άνετα να αποτελέσουν πλακάκια για εξωτερικό χώρο, αρκεί να είναι σμαλτωμένα. Αυτό σημαίνει ότι η απορροφητικότητά τους μηδενίζεται και γίνονται ανθεκτικά στην υγρασία. Τα κεραμικά πλακάκια μπορούν να έχουν ματ, γυαλιστερό ή ημιγυαλιστερό φινίρισμα και στο εμπόριο υπάρχουν πραγματικά άπειρα σχέδια για να διαλέξεις. Είναι ιδανικά για το μπαλκόνι ή τη βεράντα σου και ταιριάζουν σε όλα τα στυλ. Επίσης, χρησιμοποιούνται συχνά στη μόνωση ταράτσας με πλακάκι.

6. Πλακάκια με όψη ξύλου

πλακάκια για εξωτερικό χώρο

Η τελευταία ιδέα για πλακάκια για εξωτερικό χώρο είναι αυτά που θυμίζουν κατάστρωμα (deck). Πρόκειται για πλακάκια που έχουν όψη ξύλου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα στον κήπο, την αυλή ή ακόμα και το μπαλκόνι σου. Είναι γεγονός ότι ταιριάζουν πολύ δίπλα από μια πισίνα ή στην περίπτωση που θέλεις να δημιουργήσεις ένα επιπλέον επίπεδο, δίνοντας ύψος σε ένα σημείο του χώρου. Επίσης, στο εμπόριο θα βρεις τα πλακάκια με όψη ξύλου στην απόχρωση εκείνη που σου αρέσει ή να επιλέξεις διχρωμία.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε και να σε εμπνεύσαμε για να επιλέξεις πλακάκια για τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου. Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι βοήθεια με την τοποθέτηση των πλακιδίων, απευθύνσου στους ειδικούς. Καταχώρησε, λοιπόν, την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα & οικονομικά.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα