Πότε θα χρειαστείς επισκευή καμινάδας και γιατί;

Ο χειμώνας είναι πια εδώ και το φωνάζει δυνατά. Το κρύο είναι τσουχτερό και η στιγμή να ευχαριστηθείς το τζάκι σου είναι τώρα. Παίρνεις στο χέρι μελομακάρονα, κουβέρτα και τηλεκοντρόλ (μήπως να δοκίμαζες ένα όμορφο βιβλίο;) και κουρνιάζεις στον καναπέ. Α-ΠΟ-ΛΑΥ-ΣΗ. Και ξαφνικά...Ωπ, τι είναι αυτό που αχνοφαίνεται στον τοίχο; Ρωγμή είναι; Μήπως χρειάζεσαι επισκευή καμινάδας;

Καταρχάς, ψυχραιμία. Καταδεύτερον, δυστυχώς πρέπει να αναβάλλεις λίγο το χουχούλιασμα σου. Το τζάκι σου έχει ανάγκη την προσοχή σου. Αν θέλεις να συνεχίσεις να το απολαμβάνεις με ασφάλεια πρέπει να φροντίσεις να είναι σε καλή κατάσταση. Ο τακτικός καθαρισμός καμινάδας και εστίας θεωρείται δεδομένος. Τί γίνεται όμως όταν απαιτείται κάποια επισκευή; Ρωτήσαμε τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας και συγκεντρώσαμε τα προβλήματα, που είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσεις.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που απαιτούν επισκευή καμινάδας και τζακιού και τι πρέπει να κάνεις!

Ρωγμές

Λόγω της αυξομείωσης της θερμοκρασίας, προκαλείται διαστολή και συστολή τόσο στην καμινάδα όσο και στο τζάκι. Αν παρατηρήσετε ρωγμές στα πυρότουβλα ή στον τοίχο σας, πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό, ώστε να σας αλλάξει τα ραγισμένα κομμάτια ή να γεμίσει τις ρωγμές με το κατάλληλο στεγανωτικό. Μην το παραμελήσεις, γιατί η ρωγμή σιγά - σιγά θα μεγαλώνει και αυξάνονται οι πιθανότητες να δημιουργηθεί μεγάλη ζημιά στο σπίτι σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις εν τω μεταξύ είναι να βάζεις λίγα ξύλα στο τζάκι σου και κάθε τόσο να συμπληρώνεις, ώστε να διατηρείται σταθερή η φωτιά. Έτσι θα περιορίσεις τη διαφορά θερμοκρασίας.

Υγρασία

Κατά τη διάρκεια της καύσης, μέρος του ατμού, μετατρέπεται σε σταγόνες που κάθονται στο εσωτερικό της καμινάδας. Με απλά λόγια, οι καμινάδες έχουν την τάση να απορροφούν την υγρασία που δημιουργείται κατά την καύση. Ακόμη μπορεί να υπάρχει κάποια τρύπα στο καπάκι της καμινάδας σου, από όπου περνάει νερό. Τα αποτέλεσμα είναι οι γνωστοί λεκέδες, ακόμα και μούχλα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σπιτιού. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, οι καινούργιες καμινάδες κατασκευάζονται με ειδική μόνωση. Σε περίπτωση, όμως, που η δική σου είναι πιο παλιά, πρέπει να απευθυνθείς σε έναν ειδικό που θα σου προτείνει την κατάλληλη λύση για την περίπτωση σου.

Κάπνα

Με το που ανάβεις το τζάκι σου ντουμανιάζει ο χώρος; Το καθάρισες και δοκίμασες, μάταια, όλες τις συμβουλές που σου έδωσαν φίλοι, συγγενείς και ίντερνετ; Δυστυχώς μάλλον χρειάζεσαι επισκευή καμινάδας ή εστίας. Είναι πολύ πιθανό να μην είναι αρκετά ψηλή και έτσι δεν βρίσκει τον αέρα που χρειάζεται για να οδηγήσει τον καπνό έξω. Ακόμα, αν έχεις περιστρεφόμενο καπέλο μπορείς να δοκιμάσεις να το αλλάξεις μήπως δεν είναι αρκετά δυνατό. Τέλος, υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να βρίσκεται στην κατασκευή της εστίας. Αν η επιφάνεια της είναι αρκετά μεγαλύτερη από τη διάμετρο της καμινάδας σου, είναι λογικό να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες σου.

Θες ένα όμορφο και αποδοτικό τζάκι; Μπες στην σελίδα μας, καταχώρησε την εργασία σου και ένας από τους έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες μας θα δώσει λύση στο πρόβλημα σου. Ό,τι ψάχνεις, σε βρίσκει στο Douleutaras.gr!

tzakia_kapnodoxoi_blog_banner_2

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα