Πώς γίνεται ο Καθαρισμός Καμινάδας Τζακιού με Αλάτι;

Μήπως είσαι ένας από τους τυχερούς που διαθέτουν τζάκι στο σπίτι τους; Το σίγουρο είναι ότι το τζάκι είναι ένα επιβλητικό και αξιοπρόσεκτο στοιχείο σε έναν χώρο, το οποίο σου προσφέρει ζεστασιά και θαλπωρή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως συμπληρωματική είτε ως η μοναδική θέρμανση σε ένα σπίτι. Παρ’ όλα αυτά, πέρα από τα θετικά που χαρίζει, απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση και προσοχή. Μια από τις εργασίες που πρέπει να εκτελούνται σχετικά συχνά είναι ο καθαρισμός της καμινάδας. Πώς γίνεται, όμως, με φυσικό τρόπο; Ο καθαρισμός καμινάδας τζακιού με αλάτι είναι ένας τρόπος με φυσικά υλικά.

Με τη συχνή χρήση του τζακιού συσσωρεύονται πίσσα, λίπη και στάχτες στην καπνοδόχο. Επομένως, ο καθαρισμός της καμινάδας ενός τζακιού είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία και την απόδοσή του. Επιπλέον, πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο κυρίως πριν ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς το τζάκι, δηλαδή την περίοδο του φθινόπωρου. Με τον τρόπο αυτό, ξεμπουκώνει και αποφεύγεται η πιθανότητα να προκληθεί φωτιά στην καμινάδα. Δεν πρέπει, λοιπόν, να τον ξεχνάς ή να τον αναβάλλεις σε καμία περίπτωση.

Καθαρισμός καμινάδας τζακιού με αλάτι

Ο συγκεκριμένος τρόπος καθαρισμού δεν αποτελεί πλήρη λύση στο πρόβλημά σου. Ο καθαρισμός καμινάδας τζακιού με αλάτι είναι ένας τρόπος πρόληψης που μπορεί να παρατείνει όσο γίνεται περισσότερο την επαγγελματική βοήθεια. Δε σημαίνει, όμως, ότι αργά ή γρήγορα δε θα χρειαστείς ένα ειδικό συνεργείο καθαρισμού.

Για το συγκεκριμένο τρόπο δε θα χρειαστείς ούτε κόπο, ούτε χρόνο, ούτε συγκεκριμένα υλικά. Πώς γίνεται, λοιπόν, ο καθαρισμός καμινάδας τζακιού με αλάτι; Η διαδικασία είναι πολύ απλή και μπορεί να την κάνει ο καθένας. Εσύ θα ανάψεις κανονικά το τζάκι σου για να ζεσταθείς με το ταίρι ή την παρέα σου. Την ώρα, όμως, που καίνε τα ξύλα ρίξε μια χούφτα αλάτι πάνω τους. Μόλις το ρίξεις θα δημιουργηθούν αρκετά έντονες κίτρινες φλόγες, επομένως να είσαι προετοιμασμένος/η. Επειδή είναι σχεδόν σίγουρο ότι η παρέα σου θα παραξενευτεί και θα απορήσει με την πράξη σου, εσύ θα ξέρεις να τους εξηγήσεις. Το αλάτι θα βοηθήσει ώστε να απομακρυνθεί η πίσσα που έχει συγκεντρωθεί στην καμινάδα. Παράλληλα, είναι ένα υλικό ικανό να μειώσει την αιθάλη στην καπνοδόχο, αλλά και να βελτιώσει ταυτόχρονα τη ροή του αέρα. Καλό θα ήταν να εφαρμόζεις τη συγκεκριμένη τακτική περίπου κάθε τέταρτο άναμμα του τζακιού. Ωστόσο, έχε στο νου σου ότι ο καθαρισμός καμινάδας τζακιού με αλάτι δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μεταλλικές καπνοδόχους, καθώς ενδέχεται να διαβρώσει το υλικό.

καθαρισμός καμινάδας τζακιού με αλάτι

Καθαρισμός εστίας τζακιού με αλάτι

Μήπως ψάχνεις μια φυσική λύση για να καθαρίσεις την εστία του τζακιού σου; Το αλάτι βρίσκει εφαρμογή και εδώ. Στην περίπτωση αυτή, βέβαια, θα χρειαστείς παραπάνω υλικά. Αρχικά, πρέπει να αφαιρέσεις προσεκτικά τις στάχτες και τα κάρβουνα που έχουν απομείνει στην εστία. Στη συνέχεια, εξοπλίσου με γάντια, μάσκα, βούρτσα και πρόχειρα ρούχα. Έπειτα, προφύλαξε οποιαδήποτε κοντινή επιφάνεια στο τζάκι, μιας και υπάρχει περίπτωση να λερωθεί. Αυτό θα σε αποτρέψει από το να καθαρίζεις και τον υπόλοιπο χώρο αργότερα. Αυτό, λοιπόν, που απαιτεί καθαρισμό είναι κυρίως τα τοιχώματα του τζακιού και συνήθως η επένδυση από τούβλα. Τα σημεία αυτά μαυρίζουν από το άναμμα των ξύλων. Για τον καθαρισμό τζακιού με αλάτι θα χρειαστείς, πέρα από το βασικό υλικό, αλεύρι και νερό. Με τα 3 αυτά υλικά θα δημιουργήσεις μια πάστα την οποία θα απλώσεις στα μαύρα σημεία του τζακιού σου. Άφησε το μείγμα να δράσει για περίπου 30 λεπτά. Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, οπλίσου με αρκετή υπομονή και ξεκίνα να τρίβεις με τη βούρτσα. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει, αφού το εσωτερικό του τζακιού σου θα μοιάζει σαν καινούργιο!

Ελπίζουμε να έμαθες πως γίνεται ο καθαρισμός καμινάδας τζακιού με αλάτι. Παρ’ όλα αυτά, η αποτελεσματικότερη λύση είναι να απευθυνθείς σε έναν ειδικό για τον καθαρισμό της καμινάδας ή ολόκληρου του τζακιού σου. Καταχώρησε, λοιπόν, την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν τον καθαρισμό του παραδοσιακού ή ενεργειακού τζακιού σου άμεσα & οικονομικά.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα