Βάψιμο σπιτιού: 5 λάθη που όλοι κάνουμε στην επιλογή χρωμάτων!

Δεν είναι λίγες οι μελέτες και τα άρθρα που αναφέρονται στον καθοριστικό ρόλο που παίζει η επιλογή χρωμάτων στη ζωή μας. Από την εμπειρία μας άλλωστε, γνωρίζουμε ήδη τη δύναμη και την επιρροή που ασκούν στην ψυχολογία μας. Η ίδια η καθημερινότητα μας υπενθυμίζει τη σημασία που τους δίνουμε. «Όλα είναι γκρίζα» λέμε στις ακεφιές μας και όλα μοιάζουν φωτεινά όταν είμαστε στα κέφια μας. Τα χρώματα είναι οι νότες στη μουσική παλέτα των συναισθημάτων μας και μια από τις καλύτερες ευκαιρίες μας να πετύχουμε την ποθητή προσωπική ισορροπία και αρμονία.

Όλοι έχουμε αναμφισβήτητα, τις προτιμήσεις μας για τα χρώματα που θα στολίσουν τους τοίχους του σπιτιού μας. Κάποιοι έλκονται από τις θερμές και έντονες αποχρώσεις που τονίζουν την ενέργεια και τη ζωντάνια τους και άλλοι επιζητούν εναγωνίως τη χαλάρωση και τη νηφαλιότητα που προσφέρουν τα ψυχρά και πιο ουδέτερα χρώματα. Υπάρχουν κανόνες για όλα αυτά;

Φυσικά και υπάρχουν κανόνες αρκεί να μη μας εμποδίζουν να βάζουμε τις δικές μας πινελιές στον πιο δικό μας χώρο.
Έτσι, θα περιοριστούμε στα πιο συνηθισμένα σφάλματα που μπορεί να κάνουμε μέσα στη χρωματική πανδαισία που μας προσφέρει η ποικιλία των χρωστικών βαφών και πώς να τα αποφύγουμε.

1. Δεν λαμβάνουμε υπ’ όψη τη διακόσμηση του χώρου κατά την επιλογή χρωμάτων

Συνηθίζουμε να ξεκινάμε τη διακόσμηση του χώρου μας με το χρώμα του τοίχου. Ωστόσο είναι προτιμότερο να οργανώσουμε το χώρο μας και να εμπνευστούμε από κάποιο ύφασμα, ένα μαξιλάρι, μια πολυθρόνα με ιδιαίτερο μοτίβο για να διαπιστώσουμε ποιο χρώμα θα τα υποστηρίξει όλα αυτά με τον καλύτερο τρόπο.

2. Περιοριζόμαστε μόνο στις κλασικές επιλογές

Παρότι μας αρέσουν τα ζωηρά χρώματα, φοβόμαστε να τα δοκιμάσουμε στους τοίχους του σπιτιού μας θεωρώντας τα κραυγαλέα και ακατάλληλα. Το θέμα όμως είναι σε τι ακριβώς θέλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας. Αν επιθυμούμε να πειραματιστούμε με ένα μοδάτο χαρούμενο χρώμα, ας το συνοδεύσουμε με ουδέτερους και λευκούς τόνους στον περιβάλλοντα χώρο ώστε να μη μετατρέψουμε το δωμάτιο σε πεδίο μάχης.

3. Βάφουμε όλα τα δωμάτια το ίδιο χρώμα

Προσπαθώντας να δούμε το σπίτι μας ως ένα αρμονικό σύνολο, εγκαταλείπουμε πολλές φορές το όνειρό μας να παίξουμε με διαφορετικά χρώματα από το ένα δωμάτιο στο άλλο γιατί πιστεύουμε ότι οι χρωματικές αντιθέσεις θα διαταράξουν το όλον. Μήπως είναι καιρός να σκεφτούμε άλλα υλικά στη διακόσμησή μας που μπορούν να προσδώσουν το στίγμα μας και να διαφυλάξουν την ολότητά μας χωρίς να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας; Ψάξτε το περισσότερο.

4. Πιστεύουμε πως το αγαπημένο μας χρώμα είναι η ιδανική επιλογή

Το γεγονός ότι κάποιο χρώμα μας αρέσει, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ταιριάζει με το συγκεκριμένο χώρο που θέλουμε να βάψουμε και με τις ψυχικές μας ανάγκες. Ας μάθουμε κάτι παραπάνω για τα μυστικά των χρωμάτων και το βάψιμο σπιτιού. Αν ζητάμε ηρεμία και γαλήνη, τα μπλε και τα πράσινα είναι οι καλύτεροι μας φίλοι. Αν πάλι έχουμε ανάγκη από συγκινήσεις, ας τολμήσουμε τα κίτρινα και τα ορεκτικά πορτοκαλί. Το χρώμα είναι από τους πιο σίγουρους δρόμους για τη θεραπεία του πνεύματός μας από τις ανησυχίες που μας κατακλύζουν.

5. Στην επιλογή χρωμάτων ακολουθούμε τυφλά τις προσταγές της μόδας

Η μόδα έχει τον τρόπο της να μας επιβάλλεται και να την ακολουθούμε. Όμως όταν κουραζόμαστε από τις κυρίαρχες τάσεις, υπάρχουν πάντα ευκαιρίες για κάτι διαφορετικό, κάτι νέο, ένα χρώμα που θα μας αλλάξει τον ορίζοντα και θα μας δώσει άλλες προοπτικές. Σκεφτείτε σαν τους ζωγράφους, χρωματίστε τον πίνακα του σπιτιού σας και υπογράψτε τον!

 

Το βάψιμο του τοίχου σου δεν σηκώνει λάθη! Κάνε το επόμενο κουίζ που ετοιμάσαμε για σένα και ανακάλυψε ποιο χρώμα σου ταιριάζει!

[playbuzz-item item="ed96ad31-fe65-4f7f-85e6-e29bfc76a7dd" format="personality-quiz" wp-pb-id="362602"] Κάνε το σπίτι σου έργο τέχνης διαλέγοντας τα χρώματα που του ταιριάζουν!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα