Διακόσμηση & Χρώματα για παιδικό δωμάτιο που θα λατρέψουν τα μικρά σου!

Διακόσμηση και Χρώματα παιδικού δωμάτιου

Η στιγμή που το μωρό σου έχει μεγαλώσει αρκετά για να κοιμάται στην κούνια πλησιάζει. Μαζί με αυτή την πολύ σημαντική αλλαγή έρχονται και πολλές ακόμη. Μία από αυτές είναι να διαλέξεις χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο. Θα πρέπει σιγά-σιγά να αποκτήσει έναν ανανεωμένο χώρο όπου θα θέλει να διαβάζει, να παίζει, να κοιμάται και να περνά δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του. Από πού θα ξεκινήσεις για να σχεδιάσεις το δωμάτιο του παιδιού σου;

Ίσως να μην το γνώριζες αλλά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα χρώματα επηρεάζουν τη ψυχοσύνθεση και τη διάθεση μας. Η σημασία τους, λοιπόν, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν συζητάμε για χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο. Αφού η απόφαση είναι δύσκολο να παρθεί από ένα πλασματάκι τριών, τεσσάρων ή πέντε χρονών θα πρέπει να διαλέξεις την κατάλληλη απόχρωση για το χώρο που θα γίνει το προσωπικό του καταφύγιο για πολλά χρόνια ακόμα.

4 Ερωτήσεις για να διαλέξεις χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο

Πριν διαλέξεις το χρώμα χρειάζεται να σκεφτείς πολλά! Ταιριάζει στην προσωπικότητα του; Είναι αρκετά διαχρονικό ή θα το βαρεθεί μόλις πατήσει το πόδι του στην εφηβεία; Θα το ηρεμεί ή είναι υπερβολικά έντονο για το υπνοδωμάτιο; Πριν αγχωθείς όμως, ερχόμαστε εμείς για να σε βοηθήσουμε!

Όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα θα ανακαλύψεις μέσα από τέσσερα καίρια ερωτήματα που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο χρώμα τοίχου για παιδικό δωμάτιο.

#1. Ουδέτερα χρώματα για παιδικό δωμάτιο ή Έντονα; 

χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο

Αν και το μπλε και το ροζ είναι πάντα οι πιο κλασσικές επιλογές ανάμεσα στα χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο, τα χρόνια που επιλέγαμε ροζ για το κορίτσι και γαλάζιο για το αγόρι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για να φωτίσεις το χρώμα ενός δωματίου, χωρίς να καταφύγεις σε μία τόσο συνηθισμένη επιλογή.

Αν θέλεις να πετύχεις ένα όμορφο και φωτεινό αποτέλεσμα, χωρίς να ακολουθήσεις τα στερεότυπα, μπορείς να βρεις απεριόριστες εναλλακτικές λύσεις όπως τα ουδέτερα χρώματα για παιδικό δωμάτιο.  Αν πάλι είσαι λάτρης του κλασσικού, δεν μένει παρά να επιλέξεις την αγαπημένη σου απόχρωση!

4 Ουδέτερα χρώματα για παιδικό δωμάτιο!

Διαχρονικές και οικονομικές επιλογές, τα ουδέτερα χρώματα για παιδικό δωμάτιο είναι κάθε άλλο παρά βαρετά. Ταιριάζουν με τα πάντα, είναι οικονομικά και μπορείς να διατηρήσεις το ίδιο χρώμα και αφού μεγαλώσουν τα παιδιά σου. Κάνε τη σωστή επιλογή για το χώρο και δε θα χάσεις.

  • Μπεζ

Έχουμε δοξάσει το μπεζ και τις αποχρώσεις του πολλές φορές. Ο λόγος είναι απλός. Ταιριάζει με τα πάντα σε όποιο χώρο και να μπει και σου αφήνει απεριόριστες επιλογές για τη διακόσμηση του χώρου. Άρα είναι και πάλι ο "βασιλιάς" ανάμεσα στα ουδέτερα χρώματα για παιδικό δωμάτιο. Επίλεξέ το για το δωμάτιο του μικρού ή της μικρής σου και παίξε με διακοσμητικά του χώρου και υφάσματα σε έντονα χρώματα.

χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο

  • Πράσινο της Μέντας

Χαλαρωτικό και ενδιαφέρον, το πράσινο της μέντας θα δώσει έναν πρωτότυπο τόνο στο παιδικό δωμάτιο. Επίσης σαν απόχρωση είναι γνωστή για το ότι ηρεμεί και αυξάνει τη συγκέντρωση του παιδιού.

  • Μωβ της Λεβάντας

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα πρόταση που είναι κατάλληλη ανεξάρτητα από το φύλο του παιδιού σου. Το μωβ της λεβάντας αυξάνει τη δημιουργικότητα του παιδιού χωρίς να δημιουργεί υπερένταση.

  • Ανοιχτό γαλάζιο

Κρατάει μία από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα ουδέτερα χρώματα για παιδικό δωμάτιο. Διάλεξε την παστέλ απόχρωση του γαλάζιου για το αγορίστικο ή κοριτσίστικο παιδικό δωμάτιο και δε θα χάσεις.

4 Έντονα χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο

Να ξέρεις ότι τα παιδιά λατρεύουν τα έντονα χρώματα και τα σχέδια, οπότε μη το φοβηθείς. Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ένα. Ισορροπία. Επέλεξε να βάψεις έναν τοίχο με έντονο χρώμα ή να συμπληρώσεις μια απαλή απόχρωση με δυναμικά αξεσουάρ. Έτσι, τα χρώματα θα προσφέρουν ερεθίσματα στο μικρό σου, χωρίς να αυξάνουν την ένταση του δωματίου.

  • Πορτοκαλί 

Το πορτοκαλί είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο. Παρότι χρησιμοποιούταν ελάχιστα στους χώρους του σπιτιού, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να καταλαμβάνει τη δική του θέση στον κόσμο της διακόσμησης. Πρόκεται για ένα πολύ ζεστό και νεανικό χρώμα που ταιριάζει απόλυτα σε κάθε παιδικό δωμάτιο.

Θεωρείται ότι ανήκει στα χρώματα που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση, την εξωστρέφεια και την κοινωνικότητα του ατόμου. Έρευνες μάλιστα φανερώνουν ότι η κοινωνική φύση αυτού του χρώματος προάγει τη συζήτηση και τη συνεργασία, βοηθώντας στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων του παιδιού. 

χρώματα για παιδικό δωμάτιο

Μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες και διαφορετικοί χρωματικοί συνδυασμοί μπορούν να καταστήσουν το πορτοκαλί ιδανικό χρώμα τοίχου για παιδικό δωμάτιο, ανεξαρτήτως φύλου. Αν δεν θέλεις να βάψεις από την αρχή το χώρο μπορείς να προτιμήσεις μία πρωτότυπη ταπετσαρία. Αγαπημένη μας απόχρωση; Το πορτοκαλί του μάνγκο!

χρώματα για παιδικό δωμάτιο

  • Πράσινο 

Όπως τα περισσότερα φυσικά χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο έτσι και το πράσινο θεωρείται ως ένα από τα πλέον κατάλληλα. Παρότι μοιάζει πιο ταιριαστό σε ένα παιδικό δωμάτιο για αγόρια, στην πραγματικότητα αυτό το χρώμα προσφέρει τόσες πολλές επιλογές και αποχρώσεις που είναι αδύνατο να σε περιορίσει.

Σύμφωνα με μελέτες το πράσινο χαλαρώνει το πνεύμα και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ανάγνωσης και της κατανόησης του κειμένου από το παιδί σε μικρή ηλικία. Γιατί να μην επιλέξεις ένα χρώμα σαν και αυτό που προάγει τη σκέψη και περιορίζει το άγχος;

χρώματα για παιδικό δωμάτιο

Αυτή η απόχρωση σε συνδυασμό με το baby pink συνθέτουν μία υπέροχη χρωματική παλέτα για τη διακόσμηση κοριτσίστικου δωματίου. Όσο για τα αγόρια, μπορείς να φωτίσεις το δωμάτιο με μερικές κόκκινες και μπλε λεπτομέρειες.

χρώματα για παιδικό δωμάτιο

  • Μπλε

Το μπλε είναι ένα εκπληκτικό χρώμα τοίχου για παιδικό δωμάτιο.  Έχει χαρακτηριστεί και ως "το χρώμα του ύπνου", ονομασία που εξηγεί σε σημαντικό βαθμό γιατί είναι ιδανική επιλογή. Έρευνες αποδεικνύουν ότι το μπλε και οι αμέτρητες αποχρώσεις του μειώνουν το αίσθημα του άγχους και ρίχνουν τον καρδιακό παλμό και την αρτηριακή πίεση.

Επειδή η ηρεμία και η χαλάρωση του παιδιού σου είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου, προτού διαλέξεις χρώμα τοίχου, σου συνιστούμε ανεπιφύλακτα να  σκεφτείς σοβαρά αυτή την επιλογή!

χρώματα για παιδικό δωμάτιο

Για το παιδικό δωμάτιο για κορίτσια μπορείς να προτιμήσεις ένα ρομαντικό συνδυασμό χρωμάτων, όπως είναι το λευκό, με το ροζ και το καφέ. Στη διακόσμηση αγορίστικου δωματίου προτιμώνται συνδυασμοί με χρώματα της φύσης, παραδείγματος χάριν το πράσινο και το καφέ.

  • Κίτρινο

Ίσως να μη το γνώριζες αλλά αμέσως μετά το μπλε, το κίτρινο θεωρείται η καλύτερη επιλογή χρώματος για το υπνοδωμάτιο. Το χρώμα του ηλίου ηρεμεί το νευρικό μας σύστημα, συμβάλλοντας σημαντικά στη χαλάρωση. Οι απαλές του αποχρώσεις αμέσως μεταμορφώνουν την ατμόσφαιρα του υπνοδωματίου και "ζεσταίνουν" το χώρο. Όσο για το χρώμα τοίχου για παιδικό δωμάτιο, συνιστά μία ιδανική λύση, αφού ταιριάζει τόσο σε κοριτσίστικο όσο και σε αγορίστικο στυλ. Το μοναδικό αρνητικό; Αποτελεί ένα "δύσκολο" χρώμα που απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία για να δείχνει υπέροχο!

χρώματα για παιδικό δωμάτιο

Το κίτρινο δημιουργεί μία ισορροπία μεταξύ μίνιμαλ και ρομαντικού στυλ, χαρίζοντας προσωπικότητα στο δωμάτιο. Για κορίτσι, μπορείς να συνθέσεις απίστευτους συνδυασμούς με μπεζ, σομόν, πορτοκαλί και ροζ στα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία. Χάρη στη φωτεινότητα του, μπορεί να διευρύνει οπτικά ακόμα και το μικρότερο δωμάτιο.

 Ένα αγοράκι σίγουρα θα λατρέψει το συνδυασμό του κίτρινο με μία απαλή απόχρωση του γκρι και του λαχανί. Αυτή η ταπετσαρία είναι τόσο διαχρονική που μπορεί να κρατήσει από τα βρεφικά μέχρι τα εφηβικά και τα νεανικά χρόνια του παιδιού.

κίτρινο αγορίστικο παιδικό δωμάτιο

#2. Τι στυλ διακόσμησης σου ταιριάζει;

Αν έχεις ήδη στο μυαλό σου κάποιο συγκεκριμένο θέμα ή στυλ που θες να ακολουθήσεις, πρέπει να διαλέξεις τα χρώματα που θα μπορούν να το υποστηρίξουν. Από ρομαντικό και vintage μέχρι μοντέρνο και navy, πρέπει να διαλέξεις εκείνες τις αποχρώσεις που θα το απογειώσουν. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από ότι το είχες φανταστεί.

χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο

7 Super Low Budget Ιδέες Διακόσμησης για το παιδικό υπνοδωμάτιο!

#3. Θα επιλέξεις μονοχρωμία ή συνδυασμό χρωμάτων;

Τα χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο που μπορείς να διαλέξεις είναι ατελείωτα. Για αυτό πρέπει να αποφασίσεις από νωρίς αν υπάρχει κάποιο που αγαπάς πολύ και θες να χρησιμοποιήσεις μόνο αυτό ή θα επιλέξεις κάποιο συνδυασμό. Αν τείνεις προς το δεύτερο, να θυμάσαι ότι καλό θα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα βασικό χρώμα και μέχρι 2 υποστηρικτικές αποχρώσεις.

χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο

8 Απλά βήματα για να βάψεις παιδικό δωμάτιο με ρίγες + Φωτογραφίες!

#4. Ξέρεις τι μέγεθος έχει ο χώρος;

χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο

Αφού έχεις καταλήξει σε όλα τα παραπάνω, πρέπει να σκεφτείς πώς θα τα προσαρμόσεις στο χώρο σου. Ένα δωμάτιο μπορεί να βαφτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνει πιο μεγάλο, πιο φωτεινό ή ακόμα και πιο τακτοποιημένο Εσύ, τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ο χώρος σου;

Μικρό Παιδικό Δωμάτιο; Κέρδισε χώρο με 5 κινήσεις!

Extra tip: Όταν διαλέξεις τα χρώματα, απευθύνσου σε έναν έμπειρο μπογιατζή. Επέλεξε για το δωμάτιο του μωρού σου μόνο οικολογικά χρώματα, και κράτησε μακριά του τα χημικά στοιχεία που μπορεί να το βλάψουν.

Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να αποφασίσεις, προτού προχωρήσεις στη διακόσμηση παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι. Όταν έχεις καταλήξει, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καταχωρήσεις την εργασία σου εντελώς δωρεάν. Θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε να αποκτήσεις το παιδικό δωμάτιο που ονειρεύονται τα παιδιά σου!οδηγός για παιδικό δωμάτιο

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα