Μαγειρική Σόδα & Λεμόνι: Πού και πώς να τα χρησιμοποιήσω;

Τα χημικά καθαριστικά σπιτιού έχουν έντονες μυρωδιές που προκαλούν μέχρι και αναπνευστικά προβλήματα. Εάν θέλεις να απαλλαγείς από αυτά, χρησιμοποίησε μόνο φυσικά υλικά. Πιο συγκεκριμένα μπορείς να καθαρίσεις σημεία του σπιτιού σου με μαγειρική σόδα και λεμόνι. Είναι γεγονός ότι βρίσκονται μέσα σε κάθε σπίτι, αλλά ακόμα κι αν όχι, μπορείς να τα αγοράσεις πολύ εύκολα από το κοντινότερο supermarket.

Η δράση αυτών των δύο φυσικών υλικών είναι πολύ αποτελεσματική. Επίσης, έχουν αρκετές καθαριστικές και απολυμαντικές ιδιότητες τις οποίες και πρέπει να εκμεταλλευτείς! Παρακάτω θα βρεις ορισμένα σημεία και αντικείμενα μέσα στο σπίτι που μπορείς να τα εφαρμόσεις. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα και λεμόνι λαμβάνεις δύο ακόμα πλεονεκτήματα. Αυτά είναι το γεγονός ότι γλιτώνεις χρήματα από τα ακριβά απορρυπαντικά, αλλά και ότι σκέφτεσαι το περιβάλλον επιλέγοντας οικολογικά προϊόντα.

4 Σημεία που μπορείς να καθαρίσεις με Μαγειρική Σόδα και Λεμόνι!

1. Απαλλάξου από τα λίπη του φούρνου

Είναι γεγονός ότι όσο πιο συχνά μαγειρεύεις, τόσο πιο συχνά θα πρέπει να καθαρίζεις και το φούρνο σου. Πρόκειται για τη σημαντικότερη συσκευή που σχετίζεται με το μαγείρεμα. Είναι, λοιπόν, συχνό το φαινόμενο να δημιουργούνται επίμονοι λεκέδες μέσα στο φούρνο. Το καθάρισμα του φούρνου από λάδια ή καμμένα υπολείμματα είναι ένας από τους δυσκολότερους εχθρούς της νοικοκυράς. Η λύση είναι η χρήση φυσικών καθαριστικών.

μαγειρική σόδα και λεμόνι

Συγκεκριμένα, φτιάξε μία πάστα από νερό μαγειρική σόδα και λεμόνι. Βάλε σε ένα μπολ 3 κουταλάκια μαγειρικής σόδας και πρόσθεσε κουταλιά- κουταλιά όσο νερό χρειάζεται έως ότου γίνει μία πάστα. Στη συνέχεια, ρίξε μέσα το χυμό από ένα λεμόνι και ανακάτεψε. Βγάλε τις σχάρες από το φούρνο και άπλωσε την πάστα σε όλη την επιφάνεια του φούρνου και της πόρτας του. Καλό θα ήταν να αφήσεις το μείγμα να δράσει από 4 ώρες έως μία νύχτα, εάν οι λεκέδες είναι αρκετά επίμονοι. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, αφαίρεσε τα “πολλά- πολλά” με ένα χαρτί. Έπειτα, με ένα σφουγγάρι ή μια πετσέτα βουτηγμένο σε ζεστό νερό με σαπούνι, τρίψε όλη την επιφάνεια μέχρι να αφαιρεθούν όλοι οι λεκέδες. Όσο για τις σχάρες, μπορείς να τις βάλεις σε μια λεκάνη με νερό, ρίξε 2 κουταλάκια σόδα και το χυμό από ένα λεμόνι και άφησέ τες 4 ώρες. Τέλος, τρίψε κι αυτές με ένα σφουγγάρι.

2. Φρόντισε να έχεις μια ολόλευκη λεκάνη

Το μπάνιο και η κουζίνα είναι οι χώροι του σπιτιού που απαιτούν το πιο απαιτητικό καθάρισμα. Ιδιαίτερα το μπάνιο είναι ένας κοινός χώρος που χρησιμοποιείται συχνά και χρειάζεται να απολυμαίνεται και να καθαρίζεται πολύ προσεκτικά. Ο καθαρισμός δεν έχει να κάνει μόνο με το να φαίνονται τα αντικείμενα αστραφτερά και καινούργια, αλλά και με το να εξοντώνεται οποιαδήποτε εστία μικροβίων. Συγκεκριμένα, για να εξαφανίσεις την κιτρινίλα στη λεκάνη της τουαλέτας, φτιάξε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και λεμόνι. Άπλωσέ το σε όλα τα τοιχώματα και άφησέ το για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα, τρίψε με το βουρτσάκι της τουαλέτας κάθε σπιθαμή και η κιτρινίλα θα είναι παρελθόν!

3. Καθάρισε δραστικά τον νεροχύτη από ανοξείδωτο ατσάλι

μαγειρική σόδα και λεμόνι

Το ανοξείδωτο ατσάλι συνήθως χρησιμοποιείται για την κατασκευή νεροχύτη ή πάγκου για την κουζίνα ενός σπιτιού. Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι πρόκειται για επιφάνειες που απαιτούν συχνό καθάρισμα. Για να εξαφανίσεις κάθε πιθανό λεκέ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα και λεμόνι. Η διαδικασία είναι απλή. Όπως και προηγουμένως, φτιάξε μια πάστα από 4 κουταλάκια μαγειρικής σόδας και νερό. Άπλωσέ την σε όλη την επιφάνεια και τρίψε τη με μια πετσέτα. Στη συνέχεια, σκούπισέ την με μια στεγνή πετσέτα και ρίξε χυμό από λεμόνι. Τέλος, ξανατρίψε την επιφάνεια έως ότου αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα και ξέπλυνε με άφθονο νερό.

4. Διατήρησε το φούρνο μικροκυμάτων σου καθαρό

Ο καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων είναι μια ακόμα περίπτωση στην οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα και λεμόνι. Η μαγειρική σόδα έχει την ιδιότητα να απομακρύνει όλες τις δυσάρεστες οσμές, ενώ το λεμόνι πέρα από το καθαρισμό εις βάθος, χαρίζει κι ένα υπέροχο άρωμα. Συγκεκριμένα, βρες ένα πυράντοχο δοχείο κατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων. Γέμισε το δοχείο με νερό, πρόσθεσε 4-5 φέτες λεμονιού και 2 κουταλάκια μαγειρικής σόδας. Βάλε το σε λειτουργία για 3 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Έπειτα άφησέ το για 5 λεπτά και βγάλτο. Τέλος, σκούπισε με μια πετσέτα το εσωτερικό του φούρνου. Θα εκπλαγείς από το πόσο εύκολα θα φεύγει η βρωμιά!

Τώρα πια γνωρίζεις πώς να καθαρίσεις συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού με μαγειρική σόδα και λεμόνι. Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι βοήθεια με τον καθαρισμό του σπιτιού σου, εμείς είμαστε εδώ! Προγραμμάτισε τον καθαρισμό σου και διάλεξε μία από τις αξιολογημένες οικιακές βοηθούς της υπηρεσίας Douleutaras.gr Cleaning για να έχεις ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα άμεσα & οικονομικά!

  μαγειρική σόδα και λεμόνι

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα