Top 5 οικιακές εργασίες του Ιουνίου!

Τώρα που έχει έρθει επίσημα το καλοκαίρι, ο καιρός “γλυκαίνει” και η θερμοκρασία ανεβαίνει, είναι ευκαιρία να εκμετταλευτείς όσο ελεύθερο χρόνο έχεις για να ολοκληρώσεις ορισμένες μικρές αλλά σημαντικές οικιακές εργασίες του Ιουνίου που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο ανάλαφρος-η τους επόμενους μήνες. Άλλες είναι λιγότερο κουραστικές και βαρετές ενώ άλλες περισσότερο, όλες όμως θα σου προσφέρουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα μετά την ολοκλήρωση τους.

Ποιες είναι οι οικιακές εργασίες του Ιουνίου που δεν πρέπει να παραλείψεις;

1. Περιποιήσου τον κήπο ή το μπαλκόνι σου.

Για εσένα που προνόησες και κούρεψες το γκαζόν ή στόλισες τον κήπο και το μπαλκόνι σου με όμορφα λουλούδια και φυτά ήδη από την άνοιξη, ήρθε η ώρα να απολαύσεις τα αποτελέσματα των κόπων σου. Αν δεν το έχεις κάνει, όμως, μπορείς να συμπεριλάβεις στις οικιακές εργασίες του Ιουνίου την περιποίηση του κήπου σου, δίνοντας του χρώμα και ζωντάνια με όμορφα λουλούδια και φυτά που αντέχουν στον ήλιο και τη ζέστη. Αν δεν έχεις γνώσεις επί του θέματος και θέλεις απλώς να απολαύσεις τον κήπο ή το μπαλκόνι σου, μπορείς να απευθυνθείς φυσικά σε έναν κηπουρό. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να παραλείπεις το συχνό πότισμα των φυτών και αν έχεις μηχανισμό αυτόματου ποτίσματος, να τον ελέγξεις για τυχόν βλάβες και να αυξήσεις τη συχνότητα ποτίσματος.

2. Καθάρισε τις τέντες σου.

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει και ειδικά αν είσαι λάτρης του κήπου και του μπαλκονιού σου, τόσο περισσότερο θα αναγνωρίζεις την αξία της τέντας σου. Ωστόσο, επειδή οι ώρες που θα περνάς στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου, σταδιακά αυξάνονται θα πρέπει να συμπεριλάβεις στις οικιακές εργασίες του Ιουνίου τον καθαρισμό των τεντών του σπιτιού σου και φυσικά την επισκευή τους, αν τυχόν έχει αφήσει τα σημάδια της η φθορά του χρόνου. Πάρε λάστιχο και φυσικό απορρυπαντικό και ξεκίνα το καθάρισμα ή πάρε προσφορές από εξειδικευμένους επαγγελματίες και απόλαυσε έναν δροσερό καφέ. Για σένα που ψάχνεις μια οικονομική λύση και εύκολη λύση για το σπίτι σου αλλά δεν έχεις τοποθετήσει ακόμη τέντες βεράντας, μπορείς να δεις  γιατί βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων για όσους αναζητούν έναν γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο για να καλύψουν τα παράθυρα και τις βεράντες του σπιτιού τους.

3. Φρόντισε για τη συντήρηση των κλιματιστικών.

H συντήρηση των κλιματιστικών του σπιτιού σου, είναι μια από τις οικιακές εργασίες του Ιουνίου που δεν πρέπει να ξεχάσεις για τρεις κυρίως λόγους. Πρώτον, η συντήρηση τους θα βελτιώσει την αποδοτικότητα του κλιματισμού κατά τουλάχιστον 5%. Δεύτερον, με μια απλή συντήρηση που θα σου κοστίσει ελάχιστα- έως καθόλου αν την κάνεις μόνος-η σου- τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα, θα μειώσεις στο έπακρον το ρίσκο να παρουσιαστεί μηχανική βλάβη μελλοντικά. Τρίτον και σημαντικότερο, η συντήρηση των κλιματιστικών βελτιώνει την υγιεινή του σπιτιού σου, κάτι που θέτει σε ρίσκο η αμέλεια της. Αν δεν θέλεις να μπεις σε έξοδα, αφαίρεσε με μεγάλη προσοχή τη μάσκα των κλιματιστικών σου και στη συνέχεια αφαίρεσε τα φίλτρα που βρίσκονται δεξιά και αριστερά. Αυτά τα φίλτρα, των οποία η λειτουργία είναι να συγκρατούν τη σκόνη, μπορείς να τα πλύνεις με νερό και να τα επανατοποθετήσεις στο κλιματιστικό, αφού στεγνώσουν.

4. Πλύνε τις κουρτίνες!

Αυτή είναι , ίσως, η ευκολότερη αλλά ταυτόχρονα και η πιο βαρετή από τις οικιακές εργασίες του Ιουνίου. Οι κουρτίνες στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, αποτελούν το φράγμα μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος του σπιτιού σου. Ως εκ τούτου, είναι εύκολα κατανοητό οτι στις ίνες του υφάσματος βρίσκει καταφύγιο η υγρασία, η εξωτερική και η εσωτερική σκόνη καθώς και διάφοροι μικροοργανισμοί. Μπορείς να καθαρίζεις σε εβδομαδιαία βάση τις κουρτίνες σου με την ηλεκτρική σκούπα ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορείς να ακολουθήσεις την εύκολη λύση του πλυντηρίου. Κατέβασε τις κουρτίνες, βάλε τις στο πλυντήριο σε χαμηλή θερμοκρασία, λίγες στροφές και με αρκετό μαλακτικό και θα γίνουν σαν καινούργιες!

5. Προετοίμασε το εξωτερικό σου σαλόνι.

Ήρθε η ώρα να αφαιρέσεις τα καλύμματα από τα τραπέζια και τις καρέκλες του μπαλκονιού ή του κήπου σου. Σημειώσε, λοιπόν στη λίστα σου για τις οικιακές εργασίες του Ιουνίου, να πάρεις ζεστό νερό, σαπούνι και πανί και να αρχίσεις το καθάρισμα. Αν κάποιο από τα έπιπλα των εξωτερικών χώρων του σπιτιού σου χρειάζεται λουστράρισμα για να αναδείξει την ομορφιά του, μην παραλείψεις να το κάνεις. Μπορείς να πάρεις πολλές και όμορφες ιδέες για τη διακόσμηση εξωτερικών χώρων και να δημιουργήσεις ένα ειδυλλιακό μέρος όπου θα θέλεις να περνάς το χρόνο σου και να χαλαρώνεις.   Είσαι σχεδόν έτοιμος-η να ολοκληρώσεις τις οικιακές εργασίες του Ιουνίου. Φόρεσε το καλύτερο σου χαμόγελο και απόλαυσε τις όμορφες καλοκαιρινές στιγμές που θα έρθουν στο ανανεωμένο περιβάλλον του σπιτιού σου!   tentes banner

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα