Βρεφικό Κοριτσίστικο Δωμάτιο; Top 5 Tips διακόσμησης! (+Φωτογραφίες)|

Η διακόσμηση για το βρεφικό κοριτσίστικο δωμάτιο δεν είναι απλή υπόθεση. Πρόκειται για το πρώτο δωμάτιο της πριγκίπισσας σου και θέλεις να το αγαπήσει, γιατί εκεί θα περνά αρκετό χρόνο, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Φυσικά, δεν είναι παράλογο να σε απασχολεί το γεγονός ότι σύντομα θα μεγαλώσει και θα χρειαστεί να γίνουν και πάλι διακοσμητικές παρεμβάσεις.

Είναι γεγονός ότι κάποια στοιχεία θα πρέπει να αντικατασταθούν σε λίγα χρόνια, όπως για παράδειγμα η κούνια της. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που μπορούν να παραμείνουν ίδια, ή να μεταμορφωθούν με ελάχιστη προσπάθεια. Ο σκοπός είναι να διακοσμήσεις το κοριτσίστικο δωμάτιο της πριγκίπισσας σου με στυλ και χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις τα πάντα, όταν μεγαλώσει λίγο. Θέλεις να μάθεις τις πιο χρήσιμες συμβουλές για να πετύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα;

5 Tips για να διακοσμήσεις το βρεφικό κοριτσίστικο δωμάτιο!

1. Βάψιμο, ή Ταπετσαρία;

Σε απασχολεί το γεγονός ότι μπορεί να μην αρέσει στο κοριτσάκι σου το χρώμα των τοίχων του δωματίου της; Σε λίγα χρόνια θα έχει δική της άποψη για το πώς θέλει να μοιάζει ο προσωπικός της χώρος. Είναι καλό να ταλαιπωρηθείς όσο το δυνατόν λιγότερο γίνεται με εργασίες και κατασκευές στο σπίτι. Ένας τρόπος για να το κάνεις αυτό, είναι να τοποθετήσεις ταπετσαρία στους τοίχους, αντί να τους βάψεις.

Φυσικά, θα πρέπει να διαλέξεις τα χρώματα και τα σχέδια για το κοριτσίστικο δωμάτιο που ετοιμάζεις με προσοχή. Η ταπετσαρία δίνει πραγματικά πάρα πολλές λύσεις, ενώ η τοποθέτηση της κοστίζει λιγότερο από το βάψιμο. Επίσης, απαιτεί λιγότερο χρόνο, αρκεί να γνωρίζεις τι πρέπει να προσέξεις στην τοποθέτηση ταπετσαρίας. Τέλος, δημιουργεί ελάχιστη, έως καθόλου ακαταστασία στο χώρο, έτσι ώστε να μην κοπιάζεις καθαρίζοντας το δωμάτιο με τις ώρες και αντιμετωπίζοντας κηλίδες μπογιάς στα πατώματα. Έτσι, όταν το κοριτσάκι σου μεγαλώσει και θελήσει να αλλάξει τα χρώματα στους τοίχους του δωματίου της, θα αφαιρέσεις την ταπετσαρία με μεγάλη ευκολία και θα διαλέξετε τα νέα χρώματα!

Αν σκέφτεσαι τι χρώματα να χρησιμοποιήσεις για το βρεφικό δωμάτιο, διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε “Βρεφικά δωμάτια για κορίτσια: Τρόποι διακόσμησης με 5 αγαπημένα χρώματα! "

ταπετσαρία σε βρεφικό δωμάτιο

2. Ο κατάλληλος φωτισμός

Ο φωτισμός είναι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για κάθε δωμάτιο και τα φωτιστικά είναι μέρος της διακόσμησης. Μπορείς να τοποθετήσεις παραπάνω από μια πηγές φωτός στο κοριτσίστικο δωμάτιο, έτσι ώστε καθεμία να χρησιμοποιείται την κατάλληλη στιγμή, για να φτιάξει την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Μια απλή σειρά από λευκά χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπορεί να τη μαγέψει περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Έτσι, αποφεύγεις να αγοράσεις ένα συμπληρωματικό φωτιστικό που ενδέχεται να μην της αρέσει τελικά.

φωτάκια για βρεφικό δωμάτιο

Όσο για το βασικό φωτιστικό οροφής του δωματίου, δε χρειάζεται να είναι κάτι φανταχτερό. Δεν υπάρχει λόγος να διαλέξεις ένα φωτιστικό κατάλληλο μόνο για βρεφικά δωμάτια, αφού η αντικατάσταση του σε λίγο καιρό θα είναι απλά άλλο ένα περιττό έξοδο. Είναι προτιμότερο να διαλέξεις ένα φωτιστικό σε απαλά χρώματα και απλά σχέδια. Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να αρέσει στο κοριτσάκι σου και αργότερα.

3. Βιβλιοθήκη, ή ραφιέρα;

Αν ανακαινίζεις ένα δωμάτιο του σπιτιού για να μετατραπεί σε βρεφικό κοριτσίστικο δωμάτιο, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να επενδύσεις σε μια εντοιχισμένη βιβλιοθήκη. Ο πρώτος και βασικότερος λόγος είναι το γεγονός ότι σίγουρα θα χρειαστεί στο κοριτσάκι σου αργά, ή γρήγορα. Από τη μέρα που θα ξεκινήσει να πηγαίνει στο νηπιαγωγείο και μετά, θα έχει τα δικά της βιβλία και τετράδια και μια μεγάλη βιβλιοθήκη θα τα στεγάσει με ασφάλεια.

Άλλος ένας λόγος για να διαλέξεις τη βιβλιοθήκη, είναι πως μπορείς να τοποθετήσεις εκεί κάποια ρούχα και παιχνίδια της, χωρίς να καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο. Το δωμάτιο θα μοιάζει πάντα τακτοποιημένο και η διακόσμηση σου δε θα υστερεί σε κανέναν τομέα. Το μόνο που θα χρειαστεί να αγοράσεις σε μερικά χρόνια, θα είναι ένα έπιπλο και μια καρέκλα γραφείου για να ολοκληρωθεί το σύνολο.

βιβλιοθήκη σε βρεφικό δωμάτιο

4.Τα έργα τέχνης

Με τον όρο “έργα τέχνης” δεν εννοούμε πανάκριβους πίνακες αφηρημένης τέχνης, ούτε γλυπτά από γνωστούς καλλιτέχνες. Τα παιδιά γίνονται από μόνα τους καλλιτέχνες και μάλιστα υπερήφανοι καλλιτέχνες για τα έργα τους. Πού θέλουμε να καταλήξουμε με αυτό; Στο ότι δε χρειάζεται να αγχώνεσαι, αναζητώντας τα αντικείμενα που θα κοσμήσουν τον τοίχο στο κοριτσίστικο δωμάτιο που σχεδιάζεις.

Αν, από την άλλη πλευρά, έχεις ήδη αποφασίσει για συγκεκριμένα αντικείμενα που επιθυμείς να τοποθετηθούν στο χώρο, φρόντισε να αφήσεις κάποια κενά στους τοίχους έτσι κι αλλιώς. Πολύ σύντομα, το κοριτσάκι σου θα αρχίσει να δημιουργεί τα δικά της έργα. Μπορείς να αφιερώσεις έναν τοίχο του δωματίου της στα καλύτερα εξ αυτών, δείχνοντας της πόσο περήφανος/ -η είσαι για εκείνη. Αν το καλοσκεφτείς, έτσι κάνεις και οικονομία, γιατί δε χρειάζεται να αγοράσεις κάδρα και αυτοκόλλητα για τους τοίχους.

έργα τέχνης σε βρεφικό δωμάτιο

5. Αξεσουάρ για άνεση

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα για το βρεφικό κοριτσίστικο δωμάτιο, σήμερα και για κάθε ηλικιακή φάση της ζωής της, είναι η άνεση. Το δωμάτιο πρέπει να είναι άνετο και λειτουργικό, να εμπνέει για χαλάρωση, αλλά και συγκέντρωση. Ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος να ενισχύσεις τη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου με στοιχεία που προσδίδουν άνεση στο χώρο, είναι να τοποθετήσεις μαξιλάρια.

Μπορείς να τοποθετήσεις πολλά μαξιλάρια στο δωμάτιο, από μαξιλάρες στο πάτωμα, μέχρι μαξιλάρια στις πολυθρόνες. Το σχέδιο τους συστήνεται να είναι ουδέτερο και απλό, ώστε να της αρέσουν και σε μερικά χρόνια. Μια ιδιαίτερη και πολύ ξεχωριστή ιδέα, είναι να τοποθετήσεις τα μαξιλάρια μέσα σε μαξιλαροθήκες με το μονόγραμμα της. Η επιτυχία είναι σίγουρη και δεν πρόκειται να το μετανιώσεις.

Ο απόλυτος οδηγός για ένα παραμυθένιο παιδικό δωμάτιο!

μαξιλάρια

Χρειάζεσαι τη βοήθεια ενός επαγγελματία για να σχεδιάσεις το ιδανικό βρεφικό κοριτσίστικο δωμάτιο; Οι έμπειροι και αξιολογημένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας θα αναλάβουν την ανακαίνιση του χώρου άμεσα και αξιόπιστα. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και πάρε προσφορές από εξειδικευμένα συνεργεία που θα διαμορφώσουν το κοριτσίστικο δωμάτιο των ονείρων σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα