7 Υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου με υφάσματα!

Το μπαλκόνι είναι ένα κομμάτι του σπιτιού που προσελκύει το ενδιαφέρον μας περισσότερο την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αναμφίβολα, όταν ο καιρός είναι καλός, όλοι μας θέλουμε να παίρνουμε το πρωινό μας στο μπαλκόνι, απολαμβάνοντας τη θέα. Όπως, επίσης, θέλουμε και να οργανώνουμε φιλικές συναθροίσεις και άλλα πολλά. Έτσι, αναδεικνύεται η ανάγκη να περιποιηθούμε το μπαλκόνι μας, φυτεύοντας όμορφα φυτά και καθαρίζοντας κάθε επιφάνεια για να είναι έτοιμη για χρήση. Άλλη μια φανταστική ιδέα για να περιποιηθείς το μπαλκόνι σου είναι η διακόσμηση μπαλκονιού με υφάσματα. Όμως, τι είδους υφάσματα και για ποιες χρήσεις να επιλέξεις;

Η χρήση των υφασμάτων είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και μπορεί να περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία. Υφάσματα για το μπαλκόνι μπορεί να είναι τα καλύμματα για τα έπιπλα μπαλκονιού σου, ένα όμορφο χαλάκι, ακόμα και η τέντα σου. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσεις παντού υφάσματα, παρά μόνο όπου πραγματικά εξυπηρετούν ένα σκοπό. Για παράδειγμα, αν βάλεις μαξιλάρια και χαλί, δεν υπάρχει λόγος να βάλεις και καλύμματα στα έπιπλα. Παν μέτρον άριστον, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Λοιπόν, πώς θα φτιάξεις τη δική σου διακόσμηση μπαλκονιού με υφάσματα, ώστε να ταιριάζει στο στυλ σου; Συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας ιδέες και σου τις παρουσιάζουμε παρακάτω!

7 Φανταστικές ιδέες για διακόσμηση μπαλκονιού με υφάσματα για το φετινό καλοκαίρι!

#1 Μαξιλάρες για το μπαλκόνι

Οι μαξιλάρες είναι, ίσως, από τα πιο άνετα στοιχεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τη διακόσμηση σου. Υπάρχουν δύο πιθανοί τρόποι για να αξιοποιήσεις μερικές μεγάλες μαξιλάρες. Ο πρώτος τρόπος είναι να τις τοποθετήσεις πάνω στον καναπέ μπαλκονιού που έχεις φτιάξει. Από την άλλη πλευρά, αν δεν υπάρχει καναπές στο μπαλκόνι, τότε οι μαξιλάρες μπορούν να τοποθετηθούν στο πάτωμα, όπου θα κάθεσαι και θα απολαμβάνεις το μπαλκόνι σου. Το βασικό πλεονέκτημα που έχουν οι μεγάλες μαξιλάρες για τη διακόσμηση μπαλκονιού με υφάσματα είναι, πως είναι πάρα πολύ άνετες.

διακόσμηση μπαλκονιού με υφάσματα

Μια ακόμα ιδέα για να τις χρησιμοποιήσεις είναι να σχηματίσεις έναν καναπέ για το μπαλκόνι σου χάρη σε αυτές. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις τοποθετήσεις τη μια δίπλα στην άλλη, οριζόντια και κάθετα στον τοίχο, ώστε να στηρίζονται. Προαιρετικά, μπορείς να βάλεις πάνω τους και κάποιο κάλυμμα, ώστε να μη φαίνεται ότι έχεις ενώσει τις μαξιλάρες. Συνδύασε το δημιούργημα σου με ένα χαμηλό τραπεζάκι για το μπαλκόνι και δε θα το μετανιώσεις.

#2 Χαλάκι στο μπαλκόνι

Ένας παράγοντας που ευνοεί πολύ τη διακόσμηση μπαλκονιού με υφάσματα το καλοκαίρι είναι το γεγονός ότι οι βροχές είναι λιγοστές, έως ανύπαρκτες. Έτσι, δεν κινδυνεύουν τα υφάσματα να καταστραφούν λόγω καιρικών συνθηκών. Χάρη στο γεγονός αυτό, μπορείς να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου σαν να είναι συνέχεια του σπιτιού, κάνοντας το να μοιάζει με ξεχωριστό δωμάτιο. Για να το πετύχεις αυτό, μπορείς να βάλεις και ένα ιδιαίτερο χαλάκι στο πάτωμα, το οποίο θα συμπληρώνει αρμονικά τη διακόσμηση. Δε χρειάζεται να είναι μεγάλων διαστάσεων, ούτε να καλύπτει ολόκληρο το δάπεδο.

διακόσμηση μπαλκονιού με υφάσματα

Ίσα ίσα, αν αφήνει να φαίνεται και το δάπεδο, τότε το μπαλκόνι σου θα δίνει την αίσθηση πως είναι μεγαλύτερο. Το χαλάκι μπορεί να ταιριάζει χρωματικά με τα έπιπλα μπαλκονιού σου, ή με τα αγαπημένα σου λουλούδια, αυτό είναι δική σου απόφαση. Επίσης, μπορεί να έχει ένα έντονο σχέδιο που προσελκύει τα βλέμματα, όπως ριγέ, ή με γεωμετρικά σχέδια. Ειδικά το ριγέ είναι μια πολύ αγαπημένη και μοντέρνα τάση, γιατί είναι χαρούμενο σαν σχέδιο και ταιριάζει στην καλοκαιρινή διάθεση!

#3 Υφάσματα για έπιπλα μπαλκονιού

Έχεις σκεφτεί πώς θα ήταν, αν το μπαλκόνι σου έμοιαζε με ένα ανθισμένο σαλόνι; Όποια κι αν είναι τα έπιπλα κήπου, ή μπαλκονιού που έχεις, πάντα μπορείς να τα κάνεις να μοιάζουν λίγο πιο άνετα. Ένα απλό ριχτάρι πάνω από τον καναπέ του μπαλκονιού μπορεί να αλλάξει εντελώς την όψη του. Και βέβαια, τα υφάσματα για έπιπλα μπαλκονιού βοηθούν στο να μοιάζει το μπαλκόνι πιο πολύ με δωμάτιο του σπιτιού.

διακόσμηση μπαλκονιού με υφάσματα

Αν το προσέξεις, είναι κλασική κίνηση το να βάζουμε καλύμματα στους καναπέδες, όταν θέλουμε να δούμε μια αλλαγή στο σαλόνι. Η ίδια λογική μπορεί να ισχύει και για το μπαλκόνι! Διάλεξε χαρούμενα χρώματα και σχέδια για τα υφάσματα των επίπλων σου για να θυμίζουν πιο έντονα καλοκαίρι. Επίσης, βάλε ένα πρωτότυπο χαλάκι στο δάπεδο και γέμισε το μπαλκόνι σου με ανθισμένες γλάστρες με λουλούδια. Τέλος, μπορείς να διακοσμήσεις το μπαλκόνι με φαναράκια, ώστε να δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα που χρειάζεσαι τη νύχτα και να στολίζουν τη βεράντα σου την ημέρα.

#4 Τραπεζομάντηλο για τραπεζάκι μπαλκονιού

Είναι γεγονός ότι πάντα είναι καλό να έχεις ένα τραπεζάκι στο μπαλκόνι σου. Ακόμα κι αν το μπαλκόνι είναι πολύ μικρών διαστάσεων, ένα τραπεζάκι, ίσως σε συνδυασμό με δύο καρέκλες, είναι ό,τι πρέπει για να καθίσεις και να απολαύσεις τη θέα από το σπίτι σου. Όμως, πώς θα στολίσεις το τραπεζάκι σου; Μα φυσικά, με ένα ελαφρύ καλοκαιρινό τραπεζομάντηλο. Ιδανικά, μπορείς να επιλέξεις ένα αλέκιαστο ύφασμα, το οποίο δεν κινδυνεύει να λερωθεί άμεσα, ή να φθαρεί με οποιοδήποτε τρόπο.

διακόσμηση μπαλκονιού με υφάσματα

Για παράδειγμα, μπορείς να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου με γάζα. Η γάζα είναι ένα ελαφρύ ύφασμα που ειδικεύεται σε διακοσμήσεις για μπαλκόνια, βεράντες και κήπους. Συνεπώς, σου συνιστούμε τη διακόσμηση με γάζα για το τραπεζάκι σου και όχι μόνο. Η γάζα μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στη διακόσμηση μπαλκονιού με υφάσματα, κάνοντας εξαιρετικές κουρτίνες.

Διάβασε επίσης: 5+1 ιδέες για να διακοσμήσεις τη βεράντα του διαμερίσματος σου!

#5 Καλύμματα για καρέκλες μπαλκονιού

Αν το μπαλκόνι σου είναι σχετικά μικρών διαστάσεων, τότε δύσκολα θα αποφασίσεις να βάλεις έναν καναπέ. Για τις δικές σου ανάγκες, ίσως είναι προτιμότερη η χρήση καρεκλών. Οι καρέκλες δεν είναι τόσο άνετες, όσο ο καναπές, αλλά σου δίνουν τη δυνατότητα να τις αποθηκεύσεις εύκολα, όταν δεν τις χρειάζεσαι. Επίσης, προσφέρουν την ευκολία του να χρησιμοποιείς ακριβώς όσες χρειάζεσαι. Λοιπόν, πώς θα κάνεις τις καρέκλες για το μπαλκόνι πιο όμορφες αισθητικά; Ένας πολύ καλός τρόπος είναι να βάλεις πάνω τους καλύμματα της επιλογής σου.

διακόσμηση μπαλκονιού με υφάσματα

Στο εμπόριο και συγκεκριμένα σε καταστήματα με είδη σπιτιού, θα βρεις πολλές επιλογές σε καλύμματα για καρέκλες, ανάλογα με το γούστο σου. Ωστόσο, αυτό σημαίνει πως θα κρύψεις εντελώς την πραγματική όψη των καρεκλών. Με άλλα λόγια, είναι η ιδανική ιδέα, αν δε σου αρέσουν πια οι καρέκλες μπαλκονιού που έχεις και θέλεις να τις αλλάξεις εντελώς. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε παλιά έπιπλα μπαλκονιού, που πλέον δεν είναι στη μόδα. Περίμενες πως η διακόσμηση μπαλκονιού με υφάσματα θα σου έδινε τέτοιες δυνατότητες;

#6 Τέντες μπαλκονιού

Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες και περιποιήθηκες τις τέντες στο μπαλκόνι σου; Μερικές φορές τείνουμε να το ξεχνάμε, αλλά οι τέντες είναι ένα βασικότατο κομμάτι στη διακόσμηση μπαλκονιού με υφάσματα. Βρίσκονται στη βεράντα σου όλο το χρόνο, προστατεύοντας το σπίτι από το υπερβολικό φως του ήλιου. Αντέχουν κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και αυτός είναι ο λόγος που χρειάζονται συντήρηση και περιποίηση, κυρίως πριν το καλοκαίρι. Πράγματι, οι τέντες είναι ένα στολίδι της βεράντας.

διακόσμηση μπαλκονιού με υφάσματα

Δεν έχουν μόνο πρακτικό σκοπό, αλλά συμπληρώνουν το σύνολο της διακόσμησης σου. Φυσικά, δε σου προτείνουμε να αντικαθιστάς τις τέντες σου κάθε φορά που αλλάζεις διακόσμηση μπαλκονιού. Μια τέτοια κίνηση θα ήταν πολύ κοστοβόρα και σίγουρα, όχι αναγκαία. Παρόλα αυτά, αρκεί να κανονίζεις ένα ραντεβού με επαγγελματία για τέντες μια, έως δύο φορές το χρόνο. Εκείνος θα μπορεί να καθαρίζει σωστά τις τέντες σου και να επιδιορθώνει τυχόν φθορές τους. Εσύ απλά θα απολαμβάνεις τα αποτελέσματα!

#7 Κουρτίνες μπαλκονιού

Το να βάζουμε κουρτίνες στο μπαλκόνι, ή τον κήπο, είναι μια μοντέρνα τάση, την οποία λατρεύουμε. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τρόπους για να κάνεις τη βεράντα σου να μοιάζει σαν προέκταση του σπιτιού. Τι εννοούμε με αυτό; Είναι πολύ σύνηθες το να διακοσμούμε σαλόνια, υπνοδωμάτια, κουρτίνες, αλλά και μπάνια πολλές φορές, με κουρτίνες. Αυτές καταλαμβάνουν αρκετό χώρο και αλλάζουν την όψη σε κάθε δωμάτιο. Λοιπόν, γιατί να μη δοκιμάσεις κάτι αντίστοιχο και στο μπαλκόνι; Άλλωστε, δεν πρόκειται απλά για μια μοντέρνα τάση στη διακόσμηση μπαλκονιού με υφάσματα. Πρόκειται για μια ιδέα με μεγάλη πρακτική χρησιμότητα.

διακόσμηση μπαλκονιού με υφάσματα

Οι κουρτίνες μπορούν να σε προφυλάξουν από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο μια όμορφη μέρα που απολαμβάνεις τον καφέ σου στο μπαλκόνι. Όμως, τι είδους κουρτίνες θα είναι αυτές; Οι κουρτίνες από ύφασμα γάζας είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή για διακόσμηση μπαλκονιού. Η γάζα είναι ένα ύφασμα ελαφρύ, αρκετά οικονομικό, το οποίο δύσκολα λεκιάζει. Όσο για το χρώμα και το σχέδιο, θα σου προτείναμε κάτι ανοιχτόχρωμο, όπως το κρεμ και το μπεζ. Τα χρώματα αυτά είναι διακριτικά, έχουν χαρακτήρα και ταιριάζουν πολύ σε καλοκαιρινή διάθεση.

Ελπίζουμε να βρήκες αυτό που έψαχνες για τη δική σου διακόσμηση μπαλκονιού με υφάσματα! Ωστόσο, μην παραμελείς το βασικό στολίδι του μπαλκονιού σου, δηλαδή τα φυτά σου. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και πάρε προσφορές από έμπειρους κηπουρούς της πλατφόρμας μας για να περιποιηθούν τα φυτά σου, όπως τους αξίζει!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα