Φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού: 6 χρωματικοί συνδυασμοί που θα αγαπήσεις!

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να διακοσμήσουμε το χώρο μας με γνώμονα τη φιλική διάθεση και τη ζεστή ατμόσφαιρα. Η φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού και σπιτιού είναι το μέσο σου για να αξιοποιήσεις τα χαλιά και τα υφάσματα που αγαπάς. Στη χώρα μας, το φθινόπωρο δεν ευνοεί ιδιαίτερα το μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης. Αυτό συμβαίνει, γιατί συνηθίζεται να αναζητούμε τρόπους για να κάνουμε το σπίτι πιο ζεστό, προσθέτοντας διάφορα αντικείμενα που συμβάλλουν σε αυτό το σκοπό.

Για να πετύχεις το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλεις, σύμμαχοι σου είναι τα σωστά αντικείμενα και φυσικά, οι σωστοί χρωματικοί συνδυασμοί. Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι απαραίτητο να αλλάξεις έπιπλα για να ταιριάζουν στους χρωματικούς συνδυασμούς που θα διαλέξεις. Ακόμα και με μια αλλαγή στα χρώματα των υφασμάτων για πολυθρόνες, καναπέδες και κουρτίνες, μπορείς να αντικρίσεις ένα εντελώς διαφορετικό σαλόνι. Θέλεις να ανακαλύψεις μερικούς συνδυασμούς χρωμάτων που απογειώνουν τη φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού;

6 συνδυασμοί χρωμάτων, ιδανικοί για φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού!

Καφέ & Λευκό

Το λευκό είναι πάντα μια αγαπητή επιλογή για το βάψιμο τοίχων, σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Το γεγονός ότι μπορεί να ταιριάξει με όλα τα χρώματα εύκολα, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στο φως της μέρας να διαχέεται στο χώρο, χωρίς περιορισμούς, το καθιστούν κατάλληλο για κάθε εποχή. Ωστόσο, για τη φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού προτείνεται να συνδυαστεί με ένα ζεστό χρώμα, όπως το καφέ, ή το πορτοκαλί. Η ισορροπία που δημιουργεί αυτός ο συνδυασμός είναι αδιαμφισβήτητη. Η χαρά και η ηρεμία που προσφέρουν τα θερμά χρώματα συνδυάζεται με τη φωτεινότητα που προσφέρει το λευκό, με αποτέλεσμα ο χώρος να έχει όλα όσα χρειάζεται.

Οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χρώματα είναι πολλοί. Το πιο σημαντικό είναι η προαίρεση σου, δηλαδή το πώς σου αρέσει να βλέπεις τα πράγματα. Για παράδειγμα, μπορείς να βάψεις τους τοίχους του σαλονιού λευκούς και να τονίσεις με καφέ τα χαλιά, τα υφάσματα και τις κουρτίνες. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να κάνεις μια πιο εμπνευσμένη σύνθεση, βάφοντας κάποιον τοίχο λευκό και κάποιον άλλο καφέ. Επίσης, μπορείς να τοποθετήσεις διπλές κουρτίνες σαλονιού, ώστε να αξιοποιήσεις και τα 2 χρώματα.

καφέ και λευκό σαλόνι

Πορτοκαλί & Καφέ

Τα θερμά χρώματα μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά και μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα πολύ φιλικό περιβάλλον. Φυσικά, συστήνεται να προσθέσεις στη διακόσμηση σου μερικές νότες λευκού, ώστε το αποτέλεσμα να μην καταλήγει να γίνεται κουραστικό. Από την άλλη πλευρά, αν προτιμάς να μην ξεφύγεις από τα 2 βασικά χρώματα του σαλονιού, υπάρχει λύση. Ουσιαστικά, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάψεις τους τοίχους σε μια ανοιχτή απόχρωση του πορτοκαλί. Αν το χρώμα των τοίχων δεν είναι έντονο, δε θα πρέπει να αντιμετωπίσεις πρόβλημα κούρασης του βλέμματος.

Σε κάθε περίπτωση, δε συστήνεται να βάψεις τους τοίχους σε σκούρες αποχρώσεις του καφέ. Μια τέτοια κίνηση θα περιόριζε το ήδη λιγοστό φως της μέρας του φθινοπώρου και του χειμώνα. Περιόρισε τη χρήση του σκούρου καφέ σε υφάσματα για τους καναπέδες και τις πολυθρόνες, σε άνετα μαξιλάρια, ή σε ζεστά χαλιά και μοκέτες. Μη φοβάσαι να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου και να προσθέσεις ακόμα και μερικές όμορφες φθινοπωρινές κατασκευές για το σπίτι!

πορτοκαλί και καφέ σαλόνι

Γκρι & Λευκό

Το γκρι συγκαταλέγεται στα ψυχρά χρώματα και ταιριάζει πολύ με το βιομηχανικό και το μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το χρησιμοποιήσεις στο σαλόνι, ως βασικό, ή συμπληρωματικό χρώμα. Αν επιλέξεις να δημιουργήσεις ένα λευκό και γκρι σαλόνι, ο χώρος σίγουρα θα φωτίζεται ικανοποιητικά. Ωστόσο, υπάρχει μια άποψη που υποστηρίζει ότι το σαλόνι μοιάζει υπερβολικά ψυχρό με αυτό το συνδυασμό χρωμάτων.

Για να αποφύγεις να δημιουργήσεις μια φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού που μοιάζει ψυχρή, μπορείς να κάνεις απλές ενέργειες που αντιστρέφουν αυτή την εικόνα. Για παράδειγμα, μια δραστική κίνηση είναι η τοποθέτηση μιας μαλακής και ζεστής φλοκάτης στο πάτωμα. Ακόμα κι αν η φλοκάτη έχει σκούρα απόχρωση του γκρι, θα ζεστάνει την όψη του σαλονιού αμέσως. Όμοια αποτελέσματα θα έχουν και τα απαλά και ζεστά καλύμματα για καναπέδες και τα αφράτα μαξιλάρια σε λευκό και γκρι χρώμα. Τέλος, μπορείς να σπάσεις τη μονοτονία, διαλέγοντας κουρτίνες με γεωμετρικά σχέδια, ή απεικονίσεις φύλλων και στοιχείων της φύσης.

γκρι και λευκό σαλόνι

Κίτρινο & Γκρι

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μια σίγουρα πετυχημένη φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού προκύπτει από το συνδυασμό ενός θερμού χρώματος με το λευκό. Επίσης, πολύ όμορφο είναι το αποτέλεσμα που δημιουργεί ένα θερμό με ένα ψυχρό χρώμα. Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που τείνει να δείχνει το χώρο πιο ζεστό και φιλικό, αλλά δε συστήνεται να χρησιμοποιείται σε πολύ μεγάλες επιφάνειες, γιατί γίνεται κουραστικό. Από την άλλη πλευρά, το γκρι ξεκουράζει το βλέμμα και φέρνει ισορροπία. Για το λόγο αυτό, ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι must για τη φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού.

Συστήνεται να επιλέξεις για τους τοίχους μια απαλή απόχρωση του κίτρινου, όπως η ώχρα, για να χαρίζει γλυκό χρώμα στο χώρο. Για τα έπιπλα, μπορείς να προτιμήσεις γκρι καλύμματα από ζεστά υφάσματα, ώστε να αξιοποιήσεις την αντίθεση των 2 χρωμάτων για να δημιουργήσεις ισορροπία. Ωστόσο, ίσως είναι καλό να μην προσθέσεις τρίτο χρώμα στη διακόσμηση σου για να μην υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας θορύβου.

κίτρινο και γκρι σαλόνι

Πράσινο & Λευκό

Το πράσινο είναι το χρώμα της αρμονίας και της σύνδεσης με τη φύση. Είναι χαρούμενο, αλλά χωρίς να γίνεται κουραστικό. Αυτοί είναι και κάποιοι λόγοι που το κάνουν τόσο αγαπητό για τη διακόσμηση του σπιτιού κάθε εποχή. Ιδιαίτερα σαν χρώμα για τους τοίχους, προσφέρει ισορροπία και ηρεμία, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει ζωντάνια και χαρά. Αν επιλέξεις να το συνδυάσεις με λευκό, θα έχεις ένα στυλάτο και κομψό σαλόνι, που σε καμία περίπτωση δε μοιάζει βαρετό.

Ωστόσο, το πράσινο μπορεί να ταιριάξει και με άλλα χρώματα για πιο ζεστό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, αν το πάτωμα του σαλονιού είναι κατασκευασμένο από φυσικό, καφέ ξύλο, το πράσινο παραμένει ως πιθανή επιλογή για το χρώμα των τοίχων. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή δε συστήνεται να βάψεις τους τοίχους σε σκούρα απόχρωση του πράσινου. Ομοίως, δε συστήνεται να επενδύσεις το χώρο με σκούρα πράσινα στοιχεία, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά σκοτεινό.

πράσινο και λευκό σαλόνι

Μπεζ & Γκρι

Αν σου αρέσει να βλέπεις μια αρμονία στο χώρο και μια συμφωνία όλων των στοιχείων μεταξύ τους, αυτός είναι ο συνδυασμός για σένα. Το μπεζ είναι ένα χρώμα ζεστό, αλλά ταυτόχρονα χαλαρωτικό. Ωστόσο, δε συστήνεται να δημιουργήσεις το ολοκληρωτικά μπεζ σαλόνι, γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να σου φανεί βαρετό. Συστήνεται να προσθέσεις στο χώρο συμπληρωματικά χρώματα για να σπάσεις τη μονοτονία.

Για παράδειγμα, το γκρι δεν απομακρύνεται πολύ από την όψη του μπεζ, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι ίδιο. Είναι αρκετά διαφορετικό, ώστε να ομορφαίνει το χώρο μοναδικά, χωρίς να αλλάζει την ατμόσφαιρα. Ο συνδυασμός αυτός είναι ισορροπημένος και υπόσχεται χαλάρωση και ηρεμία. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, στόλισε το τραπεζάκι του σαλονιού με ένα μεγάλο βάζο με αληθινά λουλούδια.

μπεζ και γκρι σαλόνι

Ανακάλυψες τα χρώματα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις για τη δική σου φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού; Μην ανησυχείς για την εκτέλεση των εργασιών, γιατί εμείς θα είμαστε στο πλευρό σου. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και πάρε προσφορές από έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες που θα δώσουν στο σαλόνι σου τη φθινοπωρινή διάθεση που αναζητείς!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα