Πότε να μετακομίσω; 5 σημεία - κλειδιά για σωστή μετακόμιση!

Είτε τελειώνει το συμβόλαιό σου, είτε έχει έρθει η ώρα για αλλαγή, θα μπεις στη διαδικασία που θα χρειαστεί να απαντήσεις την ερώτηση “Πότε να μετακομίσω”. Η μετακόμιση αποτελεί πάντα μία κουραστική διαδικασία, αλλά και ένα διαφορετικό ξεκίνημα στη ζωή σου. 

Γι'αυτό το λόγο σου ετοιμάσαμε μία λίστα με τα σημεία που πρέπει να τσεκάρεις, ώστε να είσαι έτοιμη/-ος για μετακόμιση.

Πότε να μετακομίσω; 

#1 Η επιλογή της κατάλληλης στιγμής 

Η επιλογή της χρονικής στιγμής παίζει μεγάλο ρόλο στη μετακόμιση. Εφόσον μένεις σε σπίτι με ενοίκιο και ξέρεις πότε λήγει το συμβόλαιό σου, η διαδικασία της μετακόμισης χρειάζεται να ξεκινήσει λίγους μήνες πριν.  Με αυτό τον τρόπο θα είσαι προετοιμασμένη /-ος μόλις χρειαστεί να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη. 

Εποχιακά η κατάλληλη απάντηση στην ερώτηση “Πότε να μετακομίσω” είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. Αυτές οι εποχές δεν παρουσιάζουν έντονα καιρικά φαινόμενα που θα δυσκόλευαν τη διαδικασία.

#2 Όταν έχεις τα σημάδια...

Πολλές φορές η ώρα για μετακόμιση καθορίζεται από ξαφνικές αλλαγές που απαιτούν αλλαγή διαμερίσματος. Συνεπώς είσαι έτοιμη /ος να μετακομίσεις όταν: 

  • Το διαμέρισμά σου δεν καλύπτει τις ανάγκες σου πια (οικογένεια, κατοικίδιο κτλ).
  • Ο ιδιοκτήτης σου δυσκολεύει τη ζωή.
  • Ψάχνεις εδώ και μήνες μία καλύτερη ευκαιρία στα ενοικιαστήρια και τη βρήκες!
  • Θέλεις να αλλάξεις τελείως γειτονιά.
  • Δεν είσαι ευχαριστημένος /-η εδώ και μήνες με το διαμέρισμα (βλάβες, ελλείψεις, κοινόχρηστα, γείτονες κτλ)

ποτε να μετακομισω

#3 Προετοιμασία εγγράφων

Επίσης μία καλή συμβουλή είναι να ετοιμάσεις δύο λίστες για μετακόμιση: μία λίστα με όλα τα υλικά που θα χρειαστείς και άλλη μία λίστα με τις εργασίες που είναι απαραίτητο να κάνεις και στο προηγούμενο αλλά και στο επόμενο σπίτι. 

Για παράδειγμα, η διαδικασία για τη διακοπή ρεύματος από το σπίτι που αφήνεις και η έναρξη ρεύματος στο νέο σπίτι που θα μπεις, χρειάζεται να ξεκινήσει ένα μήνα πριν τη μετακόμιση. 

Το ίδιο ισχύει για τη μεταφορά της σύνδεσης του νερού και του τηλεφώνου-internet. 

Για όλα αυτά χρειάζεται να έχεις έτοιμα τα εξής:

  • Αντίγραφο του μισθωτηρίου του προηγούμενου σπιτιού θεωρημένο από την εφορία.
  • Παλιό λογαριασμό ρεύματος-νερού-τηλεφωνίας και λογαριασμό από τη νέα διεύθυνση.
  • Ταυτότητα και ΑΦΜ.
  • Πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου (εφόσον δεν ισχύει το προηγούμενο).

#4 Διαλογή αντικειμένων

Για να είσαι έτοιμος/-η για μετακόμιση χρειάζεται σωστή οργάνωση. Συνεπώς μπορείς λίγο καιρό πριν ξεκινήσεις τη μετακόμισή σου να οργανώσεις τα αντικείμενα που θα πάρεις μαζί σου και αυτά που δε χρειάζεσαι πια. Αυτό το στάδιο καλό είναι να μη γίνει ταυτόχρονα με τη μετακόμιση, ώστε να έχεις το χρόνο να ξεδιαλέξεις τα πάντα και να σου μείνει χρόνος για να τα χαρίσεις αλλού. 

#5 Ενημέρωση των μικρότερων μελών

Εφόσον αποτελείς μέλος οικογένειας, χρειάζεται να αφήσεις ένα χρονικό διάστημα που θα το αφιερώσεις στην ολοκληρωμένη ενημέρωση των παιδιών. Η διαδικασία αυτή μπορεί να απαιτεί να αφιερώσεις αρκετό χρόνο αλλά δε γίνεται να παραλειφθεί. Επιτυγχάνοντας την ομαλή μετάβαση των παιδιών στο νέο σπίτι, μειώνεις την πιθανότητα για αρνητικές αντιδράσεις.

Δες περισσότερα εδώ: Πώς να προετοιμάσω μια μετακόμιση με παιδί;

Τα αρχικά στάδια του “Πότε να μετακομίσω” μπήκαν σε σειρά! Μην ξεχάσεις να τσεκάρεις τι να αποφύγεις κατά τη μετακόμιση αλλά και τις top συμβουλές μας στην οργάνωση μιας μετακόμισης, ώστε να γίνει εύκολα και ανώδυνα!

Για να βρεις αξιόπιστη και οικονομική μεταφορική εταιρεία για τη μετακόμισή σου, μην ξεχάσεις να συμπληρώσεις τη φόρμα και θα λάβεις προσφορές από τις top Μεταφορικές εταιρείες της πλατφόρμας μας!

πότε να μετακομίσω

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα