3 Must-have Υλικά συσκευασίας για Μετακόμιση!

Επιλέγοντας σωστά τα υλικά συσκευασίας για μετακόμιση, βάζεις σε μία τάξη το πακετάρισμα, αλλά και το άνοιγμα των συσκευασιών στο νέο σπίτι. Κάτι τέτοιο σου γλιτώνει πολύτιμο χρόνο τη μέρα που θα μπεις στο νέο σπίτι και σου εξασφαλίζει μία πιο ήρεμη μετακόμιση. 

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να οργανώσεις σε μία μετακόμιση είναι η δημιουργία μιας πλήρους λίστας εργασιών. Το δεύτερο είναι τα υλικά συσκευασίας για μετακόμιση. Προτίμησε να αφιερώσεις πολύ χρόνο για να οργανώσεις σωστά την προετοιμασία και σου εγγυόμαστε ότι θα εξοικονομήσεις πολύ χρόνο στις μέρες της μετακόμισης. 

Ποια είναι τα Top Υλικά Συσκευασίας για μετακόμιση;

1. Κούτες & Θήκες ρούχων

Οι κούτες μετακόμισης είναι το νούμερο ένα υλικό στο οποίο χρειάζεται να δώσεις προσοχή. Σου έχουμε δώσει tips για το που μπορείς να βρεις δωρεάν κούτες. Ωστόσο, χρειάζεται να προσέξεις την ποιότητά τους πριν τις πάρεις σπίτι. Προτίμησε όσο το δυνατόν πιο χοντρές και άφθαρτες κούτες γίνεται. Επιπλέον ασφάλισέ τις με μπόλικη μονωτική ταινία. Δε θες να χάσεις πολύτιμα αντικείμενα επειδή η κούτα άνοιξε κατά τη μεταφορά! 

Επίσης, μία φιλική προς το περιβάλλον λύση είναι τα επαναχρησιμοποιούμενα πλαστικά κουτιά και οι θήκες ρούχων. Στο εμπόριο υπάρχουν και θήκες ρούχων με κενό αέρος για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου.

Τα πλαστικά κουτιά πολλαπλών χρήσεων δεν βρέχονται και δε φθείρονται από την υγρασία. Τα υλικά αυτά είναι ανθεκτικά για να τα γεμίσεις με ό,τι θες και μπορείς να τα αποθηκεύσεις για μελλοντική χρήση ή να τα χρησιμοποιήσεις σαν αποθηκευτικό χώρο στο νέο σπίτι. 

2. Ταινίες συσκευασίας & Ετικέτες

Στις ταινίες συσκευασίας υπάρχουν άπειρες επιλογές! Ένα καλό μυστικό μετακόμισης, είναι να πακετάρεις τις κούτες με σειρά προτεραιότητας. Το κόλπο είναι να σημαδέψεις τις κούτες που χρειάζεσαι πρώτες, με ξεχωριστό χρώμα κολλητικής ταινίας από τις υπόλοιπες. Σου προτείνουμε το κόκκινο που ξεχωρίζει κατευθείαν! Έτσι θα γνωρίζεις ποιες κούτες χρειάζεται να ανοίξεις πρώτες μπαίνοντας στο νέο σπίτι. 

Προμηθεύσου έτοιμες ετικέτες που θα γλιτώσουν ακόμα περισσότερο χρόνο. Σημειώνοντας στις ετικέτες το περιεχόμενο κάθε κούτας, θα γνωρίζεις εύκολα τι περιέχει χωρίς να χρειάζεται να τις ανοίξεις όλες. Επίσης θα διευκολύνεις τους μεταφορείς, επισημαίνοντας ποιες κούτες περιέχουν εύθραυστα αντικείμενα. 

Στο εμπόριο κυκλοφορούν και κούτες μετακόμισης που έχουν έτοιμη λίστα για να γράψεις το περιεχόμενο της κούτας και σε ποιο δωμάτιο ανήκει. Παίξε με τα χρώματα και τους μαρκαδόρους για να κάνεις το πακετάρισμα παιχνίδι, αλλά και για να σορτάρεις τα αντικείμενα στις κούτες με βάση ένα κοινό χρωματικό κώδικα. Για παράδειγμα μπλε για τα αντικείμενα της κουζίνας, κόκκινο για το σαλόνι κ.ο.κ. 

υλικά συσκευασίας για μετακόμιση3. Μεμβράνη περιτυλίγματος (stretch film)

Τα ρολά συσκευασίας είναι αυτά που θα αναβαθμίσουν το παιχνίδι της μετακόμισης. Εστίασε σε ρολά φυσαλίδων (αεροπλάστ), αλλά και μεμβράνη περιτυλίγματος (stretch film). Τα ρολά φυσαλίδων προστατεύουν τα ευαίσθητα αντικείμενα από τις ρωγμές, ενώ με τη μεμβράνη περιτυλίγματος μπορείς να ασφαλίσεις οποιοδήποτε έπιπλο. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να μεταφέρεις ολόκληρες συρταριέρες και κομοδίνα με το περιεχόμενό τους μέσα άθικτο. 

Extra Tip: Γίνε ευρηματική /-ος

Μην ξεχάσεις να βάλεις σε δράση τη δημιουργικότητά σου. Αξιοποίησε υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι σου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως υλικά συσκευασίας. 

Για παράδειγμα μπορείς να τοποθετήσεις μερικά μαξιλάρια στο εσωτερικό της κούτας που περιέχει γυαλικά ή κάδρα. Το ίδιο ισχύει και για τα καλύμματα, τις πετσέτες ή τις κουβέρτες, που μπορούν να λειτουργήσουν  σαν υλικά συσκευασίας κατά τη μεταφορά τους. 

υλικά συσκευασίας για μετακόμιση

Image credits: Pinterest

Μπορείς επίσης να κρατήσεις μερικά ρολά από χαρτί υγείας και χάρτινες αυγοθήκες για να οργανώσεις τα κοσμήματα και τα καλώδιά σου. Και εκείνα τα σεντόνια που δε χρειάζεσαι πια; Μπορείς να τα τυλίξεις γύρω από το στρώμα του κρεβατιού σου, ώστε να μεταφερθεί χωρίς να λερωθεί. 

Πώς να κάνω αμπαλάζ εύθραυστων αντικειμένων; 

Πόσα υλικά συσκευασίας για μετακόμιση να προμηθευτείς; 

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε ενδεικτικά πόσα υλικά συσκευασίας θα χρειαστείς για μία μετακόμιση σπιτιού με ένα υπνοδωμάτιο:

  • 18-25 μεσαίες κούτες 
  • 10 μεγάλες κούτες
  • 5-8 XL κούτες
  • 2 μεγάλες ταινίες συσκευασίας (μία διάφανη και μία χρωματιστή)
  • 2 μαρκαδόροι (ένας μαύρος και ένας χρωματιστός)
  • Τουλάχιστον 2kg Stretch film
  • Τουλάχιστον 50m Αεροπλάστ
  • 1 χαρτοκόπτη ή ψαλίδι

Πόσο κοστίζουν τα υλικά συσκευασίας για μετακόμιση;

Το κόστος των υλικών συσκευασίας κυμαίνεται ανάλογα με τον όγκο που έχεις να μεταφέρεις. Στο ίντερνετ μπορείς να τσεκάρεις τις τιμές για όλα όσα θα χρειαστείς και να επιλέξεις την οικονομικότερη τιμή για σένα. 

Εφόσον δε θέλεις να χάσεις χρόνο στην αναζήτηση τιμών και υλικών συσκευασίας, οι μεταφορικές εταιρίες του Douleutaras.gr είναι στη διάθεσή σου με ανταγωνιστικές προσφορές μετακόμισης και υπηρεσιών αμπαλάζ.  Καταχώρησε την εργασία σου για μετακόμιση και λάβε προσφορές από τις καλύτερες εταιρίες μετακόμισης της αγοράς! 

μετακομίσεις

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα