Πορσελανάτο ή κεραμικό πλακάκι; Ποιο από τα δύο να επιλέξεις;

Πορσελανάτο ή κεραμικό πλακάκι - Τι πλακάκι να επιλέξω για το σπίτι;

Προσπαθείς να διαλέξεις ανάμεσα σε πορσελανάτο ή κεραμικό πλακάκι; Eίμαστε σίγουροι ότι έχεις πελαγώσει με τις επιλογές! Πολλές φορές αυτά τα δύο είδη μπερδεύονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να αγοράζεις ακατάλληλο είδος πλακιδίου για τη χρήση που το θέλεις. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα πορσελανάτα πλακάκια και τα κεραμικά πλακάκια, ώστε να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις το καταλληλότερο για το χώρο σου!

Πορσελανάτο ή κεραμικό πλακάκι- Ποιο είναι ανθεκτικότερο;

Κεραμικά πλακάκια

Τα κεραμικά πλακάκι είναι αρκετά αντιολισθητικά, με αποτέλεσμα να είναι κατάλληλα για το δάπεδο του μπάνιου και της κουζίνας σου. Τα κεραμικά πλακάκια δεν απορροφούν την υγρασία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για ένα χώρο που βρέχεται συχνά. Ωστόσο, είναι πιο εύθραυστα από άλλα είδη πλακιδίων. Επίσης είναι πιο μαλακά σαν υλικό με αποτέλεσμα να κόβονται ευκολότερα και να προσαρμόζονται στη χρήση που τα θέλεις. Τα κεραμικά πλακάκια διακρίνονται κατά βάση στα υαλωμένα και τα ανυάλωτα. Τα υαλωμένα περιέχουν μία επιπλέον στρώση σμάλτου που τους δίνει αυτή τη χαρακτηριστική γυαλιστερή όψη. Τα συναντάς κυρίως στα δάπεδα και τους τοίχους ενός μπάνιου. Τα ανυάλωτα έχουν κατά κύριο λόγο ματ όψη και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από τα υαλωμένα. Χρησιμοποιούνται και σε εξωτερικούς χώρους και αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή. Στο εμπόριο μπορείς να βρεις κεραμικά πλακάκια μπάνιου σε διάφορα χρώματα και σχέδια, αλλά και ποικιλία μεγεθών, ώστε να βρεις αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι για το μπάνιο ή την κουζίνα σου.

Τί είναι το πορσελανάτο πλακάκι;

Τα πορσελανάτα πλακάκια χρησιμοποιούνται ευρέως για εξωτερικούς χώρους, όπως κήπους, αυλές και μπαλκόνια. Η βάση τους είναι, κατά κύριο λόγο, από γρανίτη, με αποτέλεσμα να έχουν τη μέγιστη αντοχή. Τα πορσελανάτα πλακάκια διακρίνονται από χαμηλή απορροφητικότητα νερού, που τα καθιστά ιδανικά για χώρους με υψηλή υγρασία, όπως το μπάνιο και η κουζίνα. Τα γνήσια πορσελάνινα πλακάκια συνοδεύονται πάντα από την ανάλογη πιστοποίηση. Τα πλακάκια πορσελάνης παρουσιάζουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από τα κεραμικά, καθώς είναι λιγότερα πορώδη και πιο πυκνά σε σύσταση, με αποτέλεσμα να αντέχουν περισσότερο στις καταπονήσεις και τις καιρικές συνθήκες από τα κεραμικά. Τα πορσελανάτα πλακάκια επίσης, δεν υστερούν από άποψη αισθητικής, καθώς στην αγορά μπορούν να βρεθούν σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Τέλος, υπάρχει και το πορσελανωμένο gres πλακάκι που πολλές φορές περιέχει μίγμα πολύτιμων λίθων για ακόμα μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στον πάγο και τις καιρικές καταπονήσεις. Επιπλέον,δεν απαιτεί κάποια συντήρηση, παρά μόνο ένα καλό καθαρισμό.

Πορσελανάτο ή κεραμικό πλακάκι- Ποιο είδος είναι φθηνότερο;

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι τα κεραμικά πλακάκια είναι φθηνότερα από τα πορσελανάτα, λόγω της σύστασης και των ιδιοτήτων τους. Συνεπώς αν χρειάζεται να επενδύσεις έναν εσωτερικό χώρο που δεν είναι εκτεθειμένος σε καιρικές συνθήκες και καταπονήσεις, προτίμησε τα κεραμικά πλακίδια.

Τι θα πρέπει να προσέξεις;

Τα πλακίδια που θα επιλέξεις, δεν πρέπει να έχουν κουκίδες, πόρους ή ρωγμές, καθώς κάτι τέτοιο υποβαθμίζει την αποτελεσματικότητά τους. Κατά την τοποθέτηση των πλακιδίων, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στον αρμό διαστολής καθώς είναι και το υλικό που καθορίζει το βαθμό απορρόφησης των συστολών και των διαστολών από τις εναλλαγές της θερμοκρασίας. πορσελανάτο ή κεραμικό πλακάκιΚαλό είναι να προμηθευτείς ένα 10% παραπάνω υλικό για να καλύψεις την πιθανότητα αντικατάστασης στο μέλλον. Τέλος, σιγουρέψου ότι τα πλακάκια που έχεις προμηθευτεί έχουν εγγύηση ποιότητας CEN ή και ECO για τα οικολογικά.
Διάβασε επίσης: Πόσα πλακάκια χρειάζομαι; 3+1 Χρήσιμες Συμβουλές!

Τώρα που αποφάσισες τι πλακάκι θα πάρεις για το χώρο σου, χρειάζεσαι και έναν έμπειρο επαγγελματία τεχνικό για να σε βοηθήσει με την τοποθέτηση πλακιδίων στο χώρο σου! Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από τους τεχνικούς της πλατφόρμας μας, για να εξυπηρετηθείς άμεσα, με συνέπεια και υπευθυνότητα! πορσελανάτο ή κεραμικό πλακάκι

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα