Τι μπορώ να βάλω πάνω από το ασφαλτόπανο; 5+1 έξυπνες λύσεις για την ταράτσα σου!

Ασφαλτόπανο

Το ασφαλτόπανο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά, που χρησιμοποιούνται για την υγρομόνωση της ταράτσας, σε πολλές κατοικίες στη χώρα μας. Αν τοποθετηθούν σωστά, τα ασφαλτόπανα μπορούν να αντέξουν για πάνω από μια δεκαετία, προσφέροντας πολύ καλή μόνωση ταράτσας. Αντιθέτως, το ασφαλτόπανο μπορεί εύκολα να φθαρεί, αν δε γίνει σωστή τοποθέτηση από έμπειρο επαγγελματία. Όμως, τι μπορώ να βάλω πάνω από το ασφαλτόπανο, για να το προστατεύσω και να ενισχύσω τη μόνωση στην ταράτσα μου;

Το πρόβλημα αυτό έχει απασχολήσει πολλούς από εμάς, για διαφορετικούς λόγους. Κάποιοι από εμάς θέλουν να έχουν συχνή πρόσβαση στην ταράτσα, κάτι που δεν επιτρέπει το απλό ασφαλτόπανο. Άλλοι θέλουν να πετύχουν καλύτερη μόνωση και το ασφαλτόπανο δεν αρκεί για τις ανάγκες τους. Άλλοι, πάλι, θέλουν να αντικαταστήσουν ένα ασφαλτόπανο που έχει πάρει υγρασία και δημιουργεί προβλήματα. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες ιδέες για υλικά που μπορείς να βάλεις πάνω από το ασφαλτόπανο!

Τι μπορώ να βάλω πάνω από το ασφαλτόπανο; 5+1 αποτελεσματικές λύσεις!

#1 Κόλληση πλακιδίων σε ασφαλτόπανο

Ένα βασικό πρόβλημα που προκύπτει από την επίστρωση απλού ασφαλτόπανου στην ταράτσα είναι, πως δε μπορείς να έχεις συχνή πρόσβαση στο χώρο. Αν πατάς πάνω στο υλικό, σιγά σιγά το φθείρεις και σαν αποτέλεσμα θα χρειαστεί αντικατάσταση σύντομα. Αυτή η εργασία έχει αρκετά σημαντικό κόστος, οπότε συστήνεται να προσέχεις ιδιαιτέρως την καλή κατάσταση του ασφαλτόπανου. Αν θέλεις να έχεις συχνή πρόσβαση στην ταράτσα, ταυτόχρονα με τη μόνωση ταράτσας με ασφαλτόπανο, η κόλληση πλακιδίων μπορεί να σου δώσει λύση.

Φυσικά, δε μπορείς να κολλήσεις τα πλακάκια απευθείας στο υλικό της μόνωσης, γιατί είναι πιθανό να τρυπήσει και να καταστραφεί. Συνήθως, στη μόνωση ταράτσας με πλακάκι τα πλακάκια τοποθετούνται πάνω από ασφαλτόπανο, αφού παρεμβάλει ανάμεσά τους η τσιμεντοκονία. Ένας έμπειρος τεχνίτης μπορεί να αναλάβει την κόλληση πλακιδίων, χωρίς να προκαλέσει ζημιά στη μόνωσή σου. Λοιπόν, αν αναρωτιέσαι: “ Τι να βάλω πάνω από το ασφαλτόπανο, για να έχω άνετη πρόσβαση στην ταράτσα μου; “, αυτή είναι η καλύτερη λύση για σένα.

#2 Επάλειψη χαλικιού σε ασφαλτόπανο

Το χαλίκι μπορεί να προστατέψει το ασφαλτόπανο στην ταράτσα σου από πιθανές φθορές και να του δώσει καλύτερες υγρομονωτικές ιδιότητες. Για πολλούς ειδικούς, το χαλίκι δίνει την απάντηση στο ερώτημα του τι να βάλω πάνω από το ασφαλτόπανο, για να αντέξει η μόνωσή μου για περισσότερα χρόνια. Ωστόσο, προκύπτουν δύο βασικά προβλήματα στην περίπτωση αυτή.

τι μπορώ να βάλω πάνω από το ασφαλτόπανο

Το πρώτο είναι, πως θα πρέπει να γίνει επίστρωση κάποιου άλλου υλικού, ανάμεσα στο χαλίκι και το ασφαλτόπανο. Για παράδειγμα, το γεωύφασμα είναι ένα υλικό που επιτρέπει να γίνει η δουλειά με ασφάλεια. Το δεύτερο πρόβλημα είναι, πως διακυβεύεται η αισθητική του χώρου, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι η όψη του χαλικιού στο δάπεδο της ταράτσας θα σου δώσει το αισθητικό αποτέλεσμα που θα ήθελες. Καλό είναι να ζητήσεις τη γνώμη ενός έμπειρου τεχνικού στις μονώσεις, πριν πάρεις την τελική απόφαση.

#3 Επάλειψη ασφαλτόπανου με ελαστομερές υλικό

Ένα ποιοτικό ελαστομερές υλικό μπορεί να ενισχύσει τη μόνωση της ταράτσας σου, σε περίπτωση που επαλειφθεί πάνω από υπάρχον ασφαλτόπανο. Φυσικά, στην αγορά κυκλοφορούν και ελαστομερή ασφαλτόπανα, τα οποία προσφέρουν πολύ καλή στεγανοποίηση ταράτσας. Ωστόσο, πολλοί διστάζουν να τα επιλέξουν, γιατί τείνουν να κοστίζουν πιο ακριβά, σε σχέση με τα ασφαλτόπανα οξειδωμένης ασφάλτου.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν και άλλα ελαστομερή μονωτικά υλικά, τα οποία μπορούν να επαλειφθούν πάνω από παλιό ασφαλτόπανο, έτσι ώστε να του χαρίσουν μεγαλύτερη αντοχή και άριστες μονωτικές ιδιότητες. Συνήθως, επιλέγονται υλικά σε λευκό χρώμα, έτσι ώστε να κάνουν ανάκλαση των ακτίνων του ήλιου και να διατηρείται σχετικά δροσερό το σπίτι τα καλοκαίρια. Το πρόβλημα που προκύπτει σε αυτή την περίπτωση είναι, πως και πάλι η πρόσβασή σου στην ταράτσα θα πρέπει να είναι περιορισμένη.

#4 Βάψιμο ασφαλτόπανου με χρώμα

Το βάψιμο ασφαλτόπανου είναι άλλη μια ιδέα που απαντά στο τι μπορώ να βάλω πάνω από το ασφαλτόπανο, για να του προσφέρω μεγαλύτερη αντοχή. Αν η ταράτσα σου είναι επενδεδυμένη με παλιό ασφαλτόπανο, που φοβάσαι ότι θα φθαρεί, το βάψιμο με ακρυλικά χρώματα μπορεί να καθυστερήσει το πρόβλημα. Για παράδειγμα, το βάψιμο μπορεί να δώσει λύσεις, σε περίπτωση που έχεις βάλει ασφαλτόπανο με ψηφίδες, όπου φοβάσαι ότι θα αποκολληθούν.

τι μπορώ να βάλω πάνω από το ασφαλτόπανο

Συνήθως, επιλέγονται ανοιχτά χρώματα και κυρίως λευκό. Το λευκό ακρυλικό χρώμα μπορεί να συμβάλει στο να έχεις περισσότερη δροσιά το καλοκαίρι, καθώς δεν απορροφά μεγάλο μέρος της ακτινοβολίας. Έπειτα, αυτή η μέθοδος δεν έχει πολύ μεγάλο κόστος. Έτσι, προτιμάται από αρκετούς ενδιαφερόμενους που θέλουν να βάλουν άλλο υλικό πάνω από το ασφαλτόπανο.

Διάβασε επίσης: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα Θερμοπρόσοψης: 8 σημεία που πρέπει να ξέρεις!

#5 Τοποθέτηση διπλού ασφαλτόπανου

Τι μπορώ να βάλω πάνω από το ασφαλτόπανο, για ενίσχυση της υγρομόνωσης της ταράτσας μου; Μα φυσικά, άλλο ένα στρώμα από ασφαλτόπανο! Πολλοί αναρωτιούνται, αν είναι καλή ιδέα να βάλεις διπλή στρώση ασφαλτόπανου και αν αυτό ενισχύει την αντοχή του υλικού. Η απάντηση είναι πως αξίζει να επενδύσεις στην διπλή στρώση. Σίγουρα, το να βάλεις και δεύτερη στρώση ασφαλτόπανου για τη μόνωση ταράτσας ή τη μόνωση δώματος σε ταράτσα, θα κοστίσει ακριβά.

Ωστόσο, η αντοχή των υλικών θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη, καθώς το πάνω στρώμα θα προστατεύει το κάτω στρώμα από φθορές και τρυπήματα. Ομοίως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλα υγρομονωτικά και θερμομονωτικά υλικά πάνω από το ασφαλτόπανο. Συμβουλεύσου έναν έμπειρο επαγγελματία στις μονώσεις, για να βρεις το καλύτερο μονωτικό υλικό για το σπίτι σου, χωρίς άγχος.

#6 Αφαίρεση ασφαλτόπανου & τοποθέτηση νέου υλικού

Σε κάποιες περιπτώσεις, είναι αδύνατο να σώσεις το παλιό ασφαλτόπανο της ταράτσας σου. Για να είμαστε πιο ακριβείς, είναι αδύνατο να σώσεις όλη την έκταση του ασφαλτόπανου. Αν ένα μέρος του μονωτικού υλικού έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές ή έχει πάρει υγρασία, χρειάζεσαι επισκευή από έμπειρο τεχνικό ή ίσως και αντικατάσταση αυτού του κομματιού. Η αφαίρεση ασφαλτόπανου μπορεί να γίνει από έμπειρους επαγγελματίες, με ασφάλεια και εγγυημένα αποτελέσματα.

τι μπορώ να βάλω πάνω από το ασφαλτόπανο

Έπειτα, μπορεί να αντικατασταθεί από νέο ασφαλτόπανο, για μεγαλύτερη αντοχή. Στην αγορά κυκλοφορούν, ακόμα και πολύ ανθεκτικά ασφαλτόπανα, τα οποία επιτρέπουν την πρόσβασή σου στην ταράτσα, αν και με προσοχή. Ωστόσο, οι τιμές τους είναι αρκετά υψηλές. Γι' αυτό, συστήνουμε να κάνεις μια καλή έρευνα αγοράς, πριν επιλέξεις το κατάλληλο υλικό για το χώρο σου.

Extra tip:

Μη βιαστείς να δώσεις απάντηση στο ερώτημα: “ Τι μπορώ να βάλω πάνω από το ασφαλτόπανο; “, χωρίς να ζητήσεις τη γνώμη των ειδικών. Η μορφολογία της ταράτσας σου και οι ανάγκες σου, σχετικά με τα επίπεδα μόνωσής της, επηρεάζουν καταλυτικά το ποιο είναι το καταλληλότερο υλικό για σένα. Επίλεξε να κάνεις σωστή μελέτη με έμπειρο επαγγελματία. Έτσι, μπορείς να πάρεις τη σωστή απόφαση και να χαρίσεις περισσότερα χρόνια ζωής στα μονωτικά υλικά σου.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να βρεις λύση στο ερώτημα: “ Τι μπορώ να βάλω πάνω από το ασφαλτόπανο; “. Για μονώσεις κάθε είδους, όπως και ολική θερμοπρόσοψη, για το σπίτι ή τον επαγγελματικό σου χώρο, έχουμε τη λύση που ψάχνεις. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν και θα πάρεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές από έμπειρους επαγγελματίες μονώσεων!

monoseis banner

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα